nlc.hu
Sztárok

Bud Spencer és Terence Hill gyerekei és unokái

Felnőttek Bud Spencer és Terence Hill gyerekei és unokái – le sem tagadhatnák híres felmenőiket

Bud Spencer és Terence Hill a 70-es, 80-as évek két ikonikus alakja volt, hasonló páros azóta sem született. De vajon mit csinálnak most a gyerekeik, és mivel foglalkoznak az unokáik?

Habár színészként Bud Spencer és Terence Hill is sikeresek voltak, a magánéletükről, családjukról nagyon keveset hallhattunk. Utánajártunk, mit lehet tudni a két színészlegenda családjáról.

Bud Spencer családja:

Giuseppe Pedersoli

Bud Spencer feleségével, Maria Amatoval 1960-ban házasodott össze, és a színész halála napjáig imádta választottját. Bud Spencer első gyermeke, Giuseppe Pedersoli 1961-ben született, majd 1962-ben Cristiana, 10 évre rá, 1972-ben pedig Diamanta látta meg a napvilágot.

A gyerekek az élet különböző területein ugyan, de sikerek lettek. Giuseppe, az elsőszülött nem a színészet mellett döntött, helyette a kamera másik oldalán találta meg a számításait, ugyanis forgatókönyvíró lett.

Giuseppe, Bud Spencer fia

Giuseppe, Bud Spencer fia (Fotó: Matteo Nardone/Pacific Press/LightRocket)

Cristina Pedersoli

Bud Spencer második gyereke, Cristina is örökölte apja kreatív vénáját, és bár ő sem a színészi hivatást választotta, szép karriert futott be a szakmájában. Apja rajongásig szerette középső gyermekét, aki a festő és a szobrász pálya mellett döntött. Apja halála után Cristina könyvet is írt szeretett édesapja emlékére, ami a Mein papa, Bud, azaz Az én apám, Bud címet kapta.

Diamante Pedersoli

Egyedül Diamante, a legfiatalabb gyerek próbálkozott a színészkedéssel. Apja két filmjében is játszott: először az 1986-ban készült Aladdinban, majd 4 évvel később a Fél lábbal a paradicsomban című moziban. Ám végül, egy éles váltással a lakberendezést választotta.

Bud Spences és lánya, Diamante

Bud Spencer és lánya, Diamante (Fotó: Getty/Barbara Rombi Serra\Mondadori)

Bud Spencer imádta a családját, mindig tisztelettel és szeretettel beszélt a feleségéről és a gyerekeiről is.

Bud Spencer családtagjai a színész temetésén

Családja Bud Spencer temetésén (balról jobbra): felesége, menye, középen Diamante, mellette testvére, Cristina (Fotó: Getty/Stefano Montesi/Corbis)

Bud Spencer nemcsak a családját, a rajongóit is szerette, köztük kiemelt figyelmet szentelt a magyaroknak. Ezt a családja is tudta róla, így, miután a színész meghalt, és a magyar rajongók 2017-ben szobrot állítottak Bud Spencer emlékére, a két lány, Cristiana és Diamante még Budapestre is ellátogatott. Sőt, 2019-ben is jártak Magyarországon, a Piedone nyomában című életrajzi film díszbemutatóján.

Bud Spencer lányai apjuk szobrát avatják Budapesten

A két lánytestvér Kárpáti György vízilabdázóval felavatják apjuk budapesti szobrát (Fotó: ATTILA KISBENEDEK / AFP)

Sebastiano Pigazzi

Nemcsak Bud Spencer gyerekei, hanem már az unokái is felnőttek, és közülük is van olyan, akit foglalkoztat a színészet.

Diamante fiát, Bud Spencer egyik unokáját, Sebastianót is érdekli a színészet, de a modellkedésbe is belekóstolt már. Sebastiano mindkét szakmában sikeres, de Instagram-oldala alapján főként színészként igyekszik érvényesülni. A bibliográfiája szerint az Iris, a Time is Up és a We are who we are című filmekben is szerepelt. Utóbbi egy sorozat, amit az HBO Max szeptembertől vetít.

 

 

Carlo Pedersoli Jr.

Giuseppe fia, Carlo Pedersoli Jr. sok mindenben hasonlít a nagyapjára. A szórakoztató, csattanós pofonjairól híres színész unokája nem a filmvásznon, hanem a valóságban vitte tovább Bud Spencer hagyatékát: a fiúból ketrecharcos lett. Persze, a 27 éves fiatalember másként szórakoztat,mint a nagyapja, hiszen meccseire nem nevetni járnak a nézők. Carlo sikeresnek mondhatja magát a sportágban, és büszke felmenőjére, akiről rendszeresen megemlékszik Instagram posztjaiban is.

Alessandro Pedersoli  

Bud Spencer számunkra talán legismertebb unokája Alessandro, aki nagyapja halála után többször nyilatkozott a magyar megkeresésekre reagálva, sőt magyar barátnője miatt még inkább felfigyeltünk rá. Alessandro Bud Spencer apja után kapta a nevét, és nagyapja fiatalkori hasonmása. Elmondása szerint a papa pont olyan szerethető volt az életben is, mint a filmjeiben.

Alessandro imádta a nagyapját, akire sohasem hírességként, hanem az egyik legnagyszerűbb emberként gondolt. Habár a fiú gyerekkorában, amikor Bud még a karrierje csúcsán volt, csak ritkán lehettek együtt, utána azonban igyekeztek minél több időt egymással tölteni. A fiú dizájner-tervező lett egy nagy olasz óramárkánál.

Terence Hill családja:

Jess Hill

Terence Hill fiáról és unokájáról már sokkal kevesebbet tudni, mint Bud Spencer utódairól. A hihetetlenül kék szemű színész két fiú édesapja, ám fiatalabbik gyermeke, Ross, 1990-ben egy autó-balesetben elhunyt, alig volt 17 éves. 

Idősebbik fia Jess, akivel nagyon jó kapcsolatot a színész. Ezt tanúsítja Terence Hill közösségi oldala is, ahol fia 50. születésnapja alkalmából érzelmes fotókkal köszöntötte fel gyermekét.

A színész posztjából egyértelműen kiderül, hogy Terence a mai napig rajong a fiáért, és büszke rá. Együtt dolgozni is volt alkalmuk az Ördög jobb és bal keze című filmben – Jess még gyerekként látható a mozifilmben. Később, amikor Terence Hill megkapta a Don Camillo című sorozat főszerepét, egy epizódban szintén szerepelt a fia.

William Hill

Ahogyan apjának, úgy Jessnek is egy fia született, a most kamasz William. Az olasz felmenőkkel rendelkező Terence Hillhez hasonlóan a fia és unokája is elkötelezettek Olaszország és az olasz fagyi iránt – Gelateria Girotti néven fagyizót üzemeltetnek, az olasz felmenőjükre, Mario Girottira emlékezve.

Régi sorozatok ma is imádott sztárjai:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top