nlc.hu
Sztárok

Madonna 63 éves lett

Ma ünnepli születésnapját Madonna, akit 63 évesen is imádnak a férfiak

Polgári nevén Madonna Louise Ciccone 1958. augusztus 16-án született, ő volt szülei harmadik gyermeke, összesen nyolcan voltak testvérek. Az énekesnő katolikus családban nevelkedett, ám édesanyja halála után teljesen megváltozott a személyisége és a viselkedése – pár évvel ezelőtt a Vanity Fair hasábjain emlékezett vissza gyerekkorára. 

Magányos lány lettem, aki folyton keresett valamit. Nem voltam lázadó. Jó akartam lenni valamiben. Nem borotválkoztam, és nem viseltem sminket, mint az átlagos lányok. De tanultam, és a jegyeim jók voltak…. Lenni akartam valaki.

Madonna édesapja később feleségül vette a házvezetőnőt, amit az énekesnő sokáig nem tudott megbocsátani édesapjának, sőt, egy ideig nem is beszéltek. Idősebb korában ezzel magyarázta, hogy a kapcsolatai sorra mennek tönkre. Madonna ekkor kezdte bontogatni a szárnyait előadóként, akkoriban már sokan ismerték a nevét. 1979-ben jött össze Dan Gilroy zenésszel, akivel később közös együttest is alapítottak. Ő volt az első szerelme, ám ez a kapcsolat sem tartott sokáig. 

Első albumán 1983-ban kezdett el dolgozni, ezzel egy időben Jean-Michel Basquiat-val kezdett el járni, ám hamarosan el is hagyta a zenészt drogfüggősége és állandó késései miatt. A lemez hatalmas sikert aratott, a rádiók folyamatosan játszották a dalait. Ekkor már az egész világ felfigyelt az akkor még 25 éves énekesnőre, akinek stílusa és öltözködése már akkor nők milliót nyűgözte le. Ebben az időszakban többször hangoztatta, hogy jobb neki egyedül, hiszen szeretne a karrierjére koncentrálni, ettől függetlenül többször összehozták ismert emberekkel, de egyik ilyen kalandról sem nyilatkozott. 

1985-ben összeházasodott Sean Penn-nel, álompárnak tartották őket az egész világon, ám a kapcsolatukat inkább a botrányok, mintsem a szerelem határozta meg.  A válókeresetet 1987 decemberében adták be, majd 1988 szilveszterén költöztek szét. Végül 1989 januárjában váltak el. Házasságáról később azt nyilatkozta: „Teljesen a karrierem megszállottja voltam és nem álltam készen arra, hogy nagylelkű legyek bármilyen formában is.”

madonna sean penn

Madonna és Sean Penn 4 évig voltak házasok (Fotó: Getty Images)

1990-ban szerepet kapott a Dick Tracy című filmben, amelynek a férfi főszereplője Warren Beatty volt. A stábban már suttogtak a kapcsolatukról, nem sokkal később pedig nyilvánosan bevallották, hogy viszonyt folytatnak egymással. Az énekesnő és a nála 26 évvel idősebb színész mindössze pár hónapig voltak egy pár. 

Nem sokkal a szakítás után Madonna ismét bepasizott: ezúttal Tony Warddal jött össze, akivel szintén csak hetekig voltak együtt, holott a kapcsolatukat óriási szerelemként kiáltották ki. Ward modell és pornósztár volt, aki szerepelt a Cherish és a Justify My Love című dalainak klipjében. Ekkoriban kiderült, hogy az énekesnő és Vanilla Ice titkos viszonyt folytatott, amely 8 hónapig tartott. 

Összehozták a sztárkosaras Dennis Rodmannel, majd Tupac Shakurral is. Utóbbi egy levélben felfedte, hogy azért szakított az énekesnővel, mert fehér volt. Ezután Madonna összejött a személyi edzőjével, Carlos Leonnal. Nem sokkal később kiderült, hogy terhes, 1996 októberében megszületett a lánya, Lourdes.

madonna carlos leon

Madonnának és Carlos Leonnak egy lánya született (Fotó: Getty Images)

Madonna végre diadalmaskodott a képernyőn, és megvalósította azt az álmát is hogy gyermeke legyen, mindkettőt ugyanabban az évben. Karrierje újabb fordulóponthoz érkezett, újra feltalálta önmagát és imázsát a nyilvánosság előtt.

1999-ben az egyik barátja bemutatta Guy Ritchie-nek, akivel egy évvel később össze is házasodtak és megszületett első gyermekük, Rocco. 2006-ban elhatározta, hogy örökbe fogad egy afrikai kisfiút, ami hatalmas visszhangot váltott ki a világon. Az adoptálást végül 2008 év végén engedélyezték. Nem sokkal később a férjével bejelentették, hogy nyolc év házasság után elválnak. Az okok között szerepelt a folytonos veszekedések mellett többek között, hogy az énekesnő megunta a korábban imádott nagy-britanniai életet, férje pedig úgy érezte, hogy az ő karrierje háttérbe szorul feleségéével szemben.

madonna guy ritchie

Madonna és Guy Ritchie 8 évig voltak házasok (Fotó: Gettyimages)

Egy évvel később ismét benyújtotta örökbefogadási szándékát, ám a malawi bíróság első fokon elutasította, mondván, Madonna nem ottani lakos. Később mégis engedélyezték Chifundo „Mercy” James adoptálását. Az énekesnő 2017-ben egy malawi ikerpárt is örökbefogadott, Esthert és Stellát.

Madonna sokáig megtartotta magának a pasiügyeit, ám két és fél évvel ezelőtt lefotózták 36 évvel fiatalabb háttértáncosával, Ahlamalik Williamsszel, akivel azóta is egy párt alkotnak.

Sztárok akkor és most:

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top