Sztárok

Falusi Mariann orákulum lesz! (x)

Falusi Mariannt kicsik és nagyok egyaránt ismerik varázslatos és egyedülálló hangjának köszönhetően, színpadi alakításai révén, vagy a bölcsességet nem nélkülöző média jelenlétéből fakadóan. A most bemutatásra kerülő Vadak Ura – The Covenant című családi musical című Wanda, a hóbagoly kel életre általa.
Falusi Mariann és Fésűs Nelly

Falusi Mariann és Fésűs Nelly


Voltál már orákulum?

Nem, életemben először leszek 🙂

Akkor adódik a kérdés, hogy hangolódsz erre a szerepre?

Átélem. Egyébként az nagyon jó érzés, ha Te vagy a megmondó ember. Mindenki pörög-forog körülötted, igyekszik vagy épp harcol, Te az okos pedig jössz és helyre teszel mindenkit és még fel is néznek Rád.

A privát életedben is megmondó alkat vagy?

Képzeld el, hogy igen. Ha utazunk barátokkal vagy felmerül egy kérdés, akkor általában engem kérdeznek meg a többiek. Általában hallgatni is szoktak rám, mert elég komolyan átlátom a helyzetet. Szerintem a bölcsességből fakad tudás és a „mindenkinek megmondom, hogy legyen” között különbség van. Nem mindegy, hogy leugatod a másikat, vagy támaszt nyújtsz.
Wanda esetében, ahogy a magánéletben sem: a mindenkit leugató vagyok. A darabban pont azért támaszkodnak rám, mert a védtelen, útkereső állatoknak szellemi segítségre van szükségük, hogy merre tovább. Az, hogy segíthetek, az pedig tök jó érzés.

Hiszel a zsigeri és megingathatatlan női intuícióban, bölcsességben?

Abszolút. Miután szerintem a nők sokkal több konfliktusohelyzetet kezelnek, és sokkal jobb empatikus készségük van — akár családon belül, akár bármilyen irányító szerepben–, mindenféleképpen hajlékonyabbak, de nem gerinctelenek. Sokkal jobb egy női tanács a benne rejlő tapasztalattal és bölcsességgel egy ilyen helyzetben.

Szoktál hallgatni arra az intuíciódra?

Mindig az első megérzésemre hallgatok, és hiszem, hogy az jó. Aztán bebizonyosodik, hogy jó volt-e? Ha nem, akkor meg koppanok, és már nem is emlékszem, hogy milyen intuíció vezetett ide.

A vadak urában, a klánok harcában egyszer kopp, másszor hopp az állatkáknak. Te könnyen felállsz, egy botlás után vagy sebnyalogatós alkat vagy?

Nem, én a felugrós. Már gyerekkoromban is így volt. Ha valami nem sikerült, úgy tettem mintha ez lett volna a szándékom, mert nem akartam, hogy lássák a rajtam a tévedést vagy az abból fakadó rosszérzést. Ha az ember koppan, abból mindig tanulni lehet. Vagy a tempóvesztést, hogy miért léptem rosszkor; vagy a butaságot; vagy hogy miért léptem rosszat. Szeretek szembesülni a hibákkal, hibáimmal, mert mindenféleképpen engem épít.

Egy bölcs ember nyilván attól válik bölcssé, hogy a hibáiból tanul, és fel is ismeri azokat. Neked mit kellett megtanulnod ezen az úton?

Azt hiszem, hogy egyfajta türelmet. Régen türelmetlen voltam, és mindennek nekiszaladtam, és hogyha nem sikerült, akkor fölálltam és mentem tovább, mint a tank. Most meg inkább tájékozódok, felmérem és átlátom előbb a helyzetet, csak utána lépek. van egy csepp visszahúzódás a tempóban. Szerencsére vannak a környezetemben mindig olyanok, akik mennek előre kivont karddal, és aztán jövök én, megyek és söprögetek utánuk, persze a végén az enyém a dicsőség. Ez egy jó dolog.

A Hóbagoly akkor szerencsés, mert fel tud repülni, átlátni a helyzetet és úgy ítéletet alkotni.

Nekem Wanda, nagyon-nagyon tollas, kis duci bagolyka. Az én olvasatomban – mert ugye van még másik két hóbagoly, akik kecsesek és csodálatosan királyi tartással bírják a maguk bagolyságát–, Wanda anyás hóbagoly, aki körülölelné a szárnyával ezeket az édes kis állatokat, akik vívják a maguk kis harcait, vergődnek egy helyzetben. Én tudom az igazságot, amit a világért sem kényszerítek rájuk, csak terelgetem őket. Bennem belül rejtőzik a királynői tartású, vékony és mindentudó, okos nő, de sokkal firnyákosabb. Ügyesebb dolog leplezni azt, ami valójában vagy, és egyfajta külső kedvességgel átitatva átvinni a gondolataidat, meglátásaid

Minden szerepednek van valami mondanivalója, egyik sem egy tingli-tangli darab.

A Vadak ura egy olyan előadás lesz, ami egy picit edukál és nem csak szórakoztat. Érdemes megnézni, mert a Dzsungel könyvét mindenki szereti, ismeri. Ugyanakkor itt vannak ezek az állatkák, akik itt élnek közöttünk, és sokkal érdekesebbek, mint egy kígyó, vagy egy elefánt, mert velük találkozhatunk nap, mint nap.  Ismerjük a gesztusaikat, ismerjük a hangvételüket. Elárulok egy kulisszatitkot: tegnap nagyon nagy élmény volt, hogy a Fradi B- közép köszönt vissza a táncpróba közben. Az a hangvétel, az a beszédstílus. Aki eljön megnézni az előadást nagyon kifejező karaktereket fedez majd fel. Arról nem is beszélve, hogy ha jól figyel a gyermek anyára és apára is ráismerhet egy-egy állat karakterében.

Falusi Mariann orákulum lesz! (x)
Peti kutya mit szól, hogy kimarad az előadásból?

Elhoztam magammal, körbenézett, és látta: hogy ó, ez egy másik korcsoport, és egy másik szakosztály, úgyhogy ő nem tartozik ide. Úgy döntött Ő majd a Kutyák és macskák című musicalben debütál. Ha elhívnak, és ott is én leszek az orákulum akkor ott … mondjuk gólya vagy strucc leszek. Ők talán rendet tudnak teremteni 🙂

 

Falusi Mariannt az október 15-17 között, a Vadak Ura – The Covenant című családi musical premier hétvégéjén, a RaM Színházban ismerheti meg a közönség Wandaként, a jóságos és bölcs Hóbagoly szerepében.

 

Fotó: György Zsolt

Jogok a TBG Produkció tulajdona.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top