nlc.hu
Sztárok

Pataky Attila névmemóriája a Covid miatt romlott

Pataky Attila szerint a Covid miatt romlik a névmemóriája, de legalább tíz évig még színpadon maradna

Az Edda énekese, Pataky Attila már hetvenéves, de aki attól fél, hogy ebben a korban egy rocker már visszavonul, az ne féljen tovább, ugyanis a rocksztár azt tervezi, hogy legalább 78-80 éves koráig aktívan koncertezzen zenészként.

Pataky Attila szeretne nagyon jó formában lenni az Edda év végi arénás koncertjén, ezért sorra dobja le magáról a pandémia idején felszedett kilókat, és már csak egyetlen kiló választja el a versenysúlyától. A járvány azonban más módon is hatott rá, az énekes szerint ugyanis a Covid egy ritkán tapasztalt szövődményével küzd: romlott a névmemóriája:

Rengeteg emberrel találkozom, a nyáron körülbelül 30-50 ember nevét kellett volna megjegyeznem, de nem mindig jutnak eszembe. Előttem van az arca, de nem jön a nyelvemre

– mondta a Blikknek az énekes.

Pataky Attila szerint a Covid miatt romlik a névmemóriája

Pataky Attila szerint még legalább tíz év van benne a színpadon (Fotó: MTI/Mohai Balázs)

A hetvenéves énekes legalább 78-80 éves koráig szeretne aktívan koncertezni, de jó forma esetén még tovább is, de persze könnyű annak, aki előre tudja a halála dátumát. Pataky mindent megtesz azért, hogy kiváló egészségnek örvendjen. Sokat úszik, de odahaza van ellipszise, futója és taposója is, amiket azért szeret, mert növelik a tüdőkapacitást. Erre szüksége is van, mivel az Eddával gyakran a mai napig két és fél, háromórás koncerteket adnak. A járvány alatt az énekes a kreativitását próbálta csúcsra járatni: 24 új dalt írt, amiből 12 fel is kerül az albumra.

Ez lesz a 35., egyben utolsó albumunk, ami a Hírvivő címet kapta. Reméljük, most már semmi nem jön közbe, és a decemberi Aréna-koncerten óriásit villanthatunk, természetesen azért a két-három legjobb nótát megmutatjuk a CD-n.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top