nlc.hu
Sztárok

Interjú Rába Tímeával

Rába Timi: „Azt hiszik az unokámra, hogy a gyerekem, én pedig nem javítom ki őket”

Nemsokára az RTL Klub gasztro-műsorában, a Konyhafőnök VIP-ban láthatjuk esténként Rába Timit. Az nlc-nek mesélt a forgatásokról, családjáról és arról, milyen tervei vannak a közeljövőre.

A Konyhafőnök VIP kifejezetten illik hozzád, hiszen nagyon szeretsz főzni.

Igen, nagyon szeretek és örömmel tevékenykedek a konyhában. A főzés nekem egyfajta önkifejezés, gondoskodás, odafigyelés másokra. Mindennap friss ételt készítek otthon, van, hogy többféle menüt is, mert mindenki mást szeret. Vasárnap például halat sütöttem basmati rizzsel, a fiamnak külön spenótos pennét, és brokkolikrémleves is készült. Visszatérve a műsorra, szeretek főzni, de mégis meglepett a felkérés. Időt kértem, hogy megbeszéljem a családommal, elvállalom-e a szereplést.

rába tímea

Fotó: Rába Tímea

Mindent megbeszélsz velük?

Igen, nálunk nagyon fontos a kommunikáció, az őszinteség. Ráadásul bizonytalan voltam magamban, nem tudtam, hogy megfelelően helyt tudok-e állni egy ilyen műsorban. Távol áll tőlem a modern tálalás, és tudtam, ha belevágok, az hatalmas munkával jár majd.

Hogyan készültél?

Számtalan internetes oldalt felkerestem, főzős videókat nézegettem. Napi szinten kísérleteztem új ételekkel és sok olyan neves séf oldalát bekövettem az Instagramon, akik gyönyörűen tálalnak. 

Jól érezted magad a forgatásokon?

Igen, bár az elején nagyon izgultam. De hamar belejöttem, mert szeretem az új kihívásokat. És tényleg imádok sütni, főzni, alkotni.

Két éve jöttetek haza Teneriféről, ahová a kisfiad miatt költöztetek ki.

Igen, azért utaztunk el, mert Noel kruppos volt és amikor már olyannyira rosszabbodott az állapota, hogy az orvos szteroidokat akart felírni neki, azt mondtuk, indulás egy tengerparti országba. A tengeri levegő miatt Noelnek a kint töltött két év alatt egy fulladásos rohama sem volt. A kiköltözéssel jó döntést hoztunk. Jól éreztük magunkat ott, de jött a lányunk, Nina utolsó éve az iskolában és nagyon vágyott arra, hogy itthon legyen a szalagavatója. Szeretett volna Magyarországon leérettségizni, mi pedig nem álltunk ennek az útjába. Én akkor vagyok boldog, ha a gyerekeim is azok.

Timinek három gyermeke van (Fotó: Rába Timi)

Timinek három gyermeke van (Fotó: Rába Timi)

Milyen újra itthon élni?

Az a típusú nő vagyok, akinek mindenhol jó, csak körbevegye a családja. Ha ők jól érzik magukat, akkor én is. Ninának pedig meglesz a vágya, itt lehet a szalagavatója.

Nina gyönyörű lány, épp a napokban lett második udvarhölgy az egyik neves versenyen.

Igen, a Miss Universe Hungaryn indult és harmadik lett. Nagy titokban tartottuk a nevezését, mert megkért, hogy senkinek ne beszéljünk róla. Ez volt az első szépségversenye, kicsit izgult a megmérettetés előtt. Borzasztóan büszke vagyok rá, hogy így helytállt, tudom, hogy sok tapasztalatot szerzett a verseny alatt. Nekem ő volt a legszebb és a legtermészetesebb, rajta minden eredeti, teljesen természetes szépség.

Szeretnéd, ha követne téged és a szépségiparban tevékenykedne?

Már négy éve modellkedik, de ezt sem erőltettem soha. Ha ő jól érzi magát benne, akkor csinálja, én mindenben támogatni fogom. De érettségi után szeretne jogi pályára menni, szerintem az lesz majd az ő útja. Anyukám mindig azt mondta nekem, amikor fiatal lány voltam, hogy ‘Timikém, az élet olyan, mint egy vonat, te döntöd el, hogy felszállsz-e rá. Mindig lesznek lehetőségek, rajtad múlik, hogy élni fogsz-e velük vagy sem.‘ Ebben tökéletesen egyetértek vele, én is ezt mondom mindig a gyerekeimnek.

A nagyfiad már elköltözött tőletek, ennek ellenére vele is olyan szoros a kapcsolatod, mint Ninával?

Igen, már saját családja van, de sokszor beugrik hozzánk ebédelni, mondhatni napi szinten beszélünk egymással. Az unokám pedig egy tündéri kisfiú, olyan, mint a fiam, csak kicsiben. A kis Nikosz épp a napokban lett négyéves, nagyon kis barátságos, kommunikatív gyerek, nagyon szeretek vele lenni.

Gondolom, ez a tipikus nagymamaszerep nem illik hozzád.

Egyáltalán nem és megmondom őszintén, többször előfordult, ha ketten voltunk az unokámmal, azt hitték, hogy az én gyerekem, én pedig nem javítom ki őket. Valahogy nekem a nagymama szó teljesen mást jelent, mert én egy interaktív ember vagyok. Állandóan pörgök, programokat szervezek a gyerekeknek.

Mit gondolsz az öregedésről?

Nem félek tőle, mert elfogadtam, hogy ez az élet rendje, egyszer mindenki megöregszik. Arra viszont figyelek, hogy próbáljam formában tartani az alakomat, a bőrömet, egy kicsit késleltetni szeretném a dolgokat. Nem járok sokat kozmetikába sem, inkább otthon ápolom az arcomat.

Pár hónap alatt nagyon sokat fogytál. Mennyit adtál le összesen?

Összesen tizennyolc kilót. Sokáig nem tudtam, hogy mi az oka annak, hogy nem tudok fogyni, hiába sportoltam és táplálkoztam egészségesen, mégsem ment a fogyás. Már volt egy olyan pont, amikor nem akartam otthonról kimozdulni, mert rosszul éreztem magam a bőrömben. Bő ruhákat hordtam, csak ez volt komfortos számomra. Aztán elmentem egy komoly vizsgálatra és megállapították, hogy inzulinrezisztenciám van. Endokrinológus segített összeállítani az étrendemet és vele együtt sikerült visszanyernem a régi alakomat. Ma már újra kezdem megszeretni magam és ismerkedem az új Timivel.

Sokat sportolsz?

Heti kétszer-háromszor járunk Ninával edzőterembe, de néha futunk is. Az étkezésre nagyon odafigyelek, nem eszem cukrot, sem fehér lisztet, ellenben sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok. Néha egy kis körömpörkölt is becsúszik, de azt imádom. (nevet)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top