nlc.hu
Sztárok

Hámori Gabriella a kortalan szépség

Kortalan: a 43 éves Hámori Gabriella 14 évvel ezelőtt is ugyanígy festett

Hámori Gabriellán egyszerűen nem fog az idő.

Hámori Gabriella 2001-ben végzett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, Marton Lászlónál tanult. Az egyetemi évek alatt bizonyította tehetségét, a Pesti Színházban szerepelt a Tótékban, míg a Vígszínházban a Bűn és bűnhődésben játszott. 2004-től a Vígszínház, majd az Örkény István Színház tagja lett, ma vezető színésznője. 2011-ben, kísérletező alkat lévén megpróbált Los Angelesben és Berlinben is érvényesülni, de végül itthon találta meg számításait.

Hámori Gabriella akkor és most

Hámori Gabriella 2007-ben (Fotó: Rákosi Péter/smagpix) és a színésznő napjainkban (Fotó: Hámori Gabriella/Facebook)

Hámori 2003 óta az egyik legfoglalkoztatottabb magyar filmszínésznő, az országos népszerűséget Bergendy Péter vígjátéka, az Állítsátok meg Terézanyut! hozta el számára, amelyben a főszerepet játszotta. Számtalan filmbéli alakítását díjazták itthon és külföldön is.

Féltve őrzött magánélet

2017-ben derült fény arra, hogy Hámori Gabriella és a politikus, Juhász Péter egy párt alkotnak, sőt, a megismerkedésüket követően nem sokkal a színésznő már babát várt.

„Azt hiszem, a Jóisten küldte nekem Gabit. Fél évvel azután találkoztunk, hogy elváltunk az előző kapcsolatommal” – mondta korábban Juhász Péter a BEST magazinnak.

Hámori Gabriella akkor és most

Hámori Gabriella és férje 2018-ban (Fotó: Nagy Zoltán/smagpix)

Egy előadáson találkoztak, ennek részleteiről is meséltek, Hámori Gabi pedig beismerte, hogy tele volt előítéletekkel, és Péternek meg kellett dolgoznia a bizalmáért. A színésznővel ellentétben a politikusnál hamar jöttek az érzelmek, rögtön az első találkozáskor. 

„Ahogy beszélgettünk, azt éreztem, amit eddig csak filmekben, színházban láttam, regényben olvastam: meglátni és megszeretni egy pillanat műve. Beleszerettem Gabiba” – vallotta be korábban a politikus.

Kendőzetlenül az anyaságról

Hámori Gabi így mesélt az anyaságról, szülőségről az Elle-nek adott interjújában:

„Az érzés más, nagyon érzékeny lettem, és másképp nézem a körülöttünk élőket, például azokat, akiknek sokkal nehezebb. Amikor Lotti éjszaka felébred, és megnyugszik a karomban, sokszor eszembe jutnak azok, akik ezt nem kaphatják meg. Ezért egyre fontosabbnak érzem az emberek közötti összetartást, az együttérzést azokkal, akikkel látszólag nem sok közös van a sorsunkban. Engem erre nevel ez a törékeny állapot, ami a szülővé válás útja. Mi csodálatos kislányt kaptunk, Lotti maga a kis Buddha, és rajonganak egymásért a testvéreivel.”

Hámori Gabriella a szülés után egy évvel tért vissza az Örkény István Színházba, amíg ő dolgozik, édesanyja és a család vigyáz a ma már négyéves Lottira.

Augusztus végén kezdték el forgatni A vizsga című nagy sikerű krimi-thriller folytatását, A játszma című filmet, amiben Hámori Gabriella is szerepet kapott. Így hamarosan a mozivásznon is láthatjuk.

(Nyitókép: Schumy Csaba/smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top