Újra Magyarországon van Hien: egy neurotechnikai cégnek dolgozik, a zenéjével gyógyít

V.B.T. | 2021. November 29.
Hien nemcsak szórakoztat, de gyógyít is a zenéjével.

Két év után hazatért Hien. Az énekesnő hat éve Amerikában él, az elmúlt időszakban nem is látogatott Magyarországra. Az előadó szinte teljesen eltűnt a nyilvánosság elől az utóbbi időben, mindössze annyit tudtunk róla, hogy a Berklee Egyetem könnyűzenei szakát végezte el. Most a Palikék világa by Manna YouTube csatorna Hová tűnt? című adásában elmesélte, hogy mi történt vele az elmúlt időszakban.

Hien elárulta, hogy tavaly óta nemcsak szórakoztatásra, de gyógyításra is felhasználják a zenéjét. „Tavaly elkezdtem dolgozni egy neurotechnikai cégnek, ők mentális betegségeket szeretnének gyógyítani különböző alternatív megoldásokkal. Olyanokkal, amelyekben nincs gyógyszer. Olyan jó hatást kell kiváltani az agyhullámaidból, hogy az segítsen, mondjuk a depresszión” – magyarázta Hien, aki a könnyűzenei karrierről sem mondott még le, szíve szerint az Egyesült Államokban, Vietnámban és természetesen Magyarországon is szeretne ismert lenni.

Hien (Fotó: Palikék világa)

„Szeretném, ha a zeném minél több helyre eljutna, de nincs bennem az, hogy világsztárnak kell lennem mindenáron, nekem a zene ennél sokkal őszintébb helyről jön. Egyre tisztábban megfogalmazódik bennem, hogy mik azok az üzenetek, amiket szeretnék közvetíteni. Érdekelnek a keleti, tradicionális zenék és a kultúra. Most, hogy otthon voltam Vietnámban, megtaláltam a nagyapám régi kazettáit. Ő már elhunyt, de tradicionális zenész volt, és különböző hagyományos hangszereken játszott. Megtaláltam a magnókazettáit, körülbelül 23 darabot, alig várom, hogy ezeket fel tudjam használni. Amerikában arra költöttem egy csomó pénzt, hogy ezeket digitalizáltam – mesélte az énekesnő, aki rengeteg energiát fektet a projektjeibe. – Sokat dolgozom, sajnos hibám, hogy valamikor elveszítem az egyensúlyt és nem töltődöm, általában túlvállalom magam” – vallotta be Hien, aki magánéletébe is betekintést nyújtott a Palikék világa by Manna adásában.

„Nincsen komoly fiúm, vannak emberek, akik jelen vannak az életemben. Éppen ahol vagyok, ott vannak kis barátok, de nincs semmi komoly. Nyitott lennék rá, de még nem talált meg. New Yorkban, ahol lakom, ott a komoly kapcsolat nehéz ügy, mert a korombeliek nem nagyon szeretnének még elköteleződni. Ott teljesen más a randikultúra” – ecsetelte Hien, aki azt is bevallotta, hogy kapcsolatra igen, gyerekre azonban még nem áll készen, hiszen még nem tudja, hogy melyik országban köt majd ki végül, mert mind a három országban otthon érzi magát.

A teljes beszélgetést itt lehet megnézni:

Exit mobile version