A Konyhafőnök VIP történetében először, Fördős Zé különleges teleport dobozának köszönhetően, Rácz Jenő igen különleges alapanyaggal dolgozhatott – ezúttal nem csak kóstolta, el is készítette a “finomságot”.
Sárközi Ákos séffőzésével indult a nap. “Most egy kis halat fogok megsütni, zöldborsóval, ennyi” – nyugtatta versenyzőit a Michelin csillagos séf. A hírességeknek a mentor közel sem egyszerű tányérját kellett reprodukálniuk.
A második főzés során a zsűri távoli, egzotikus helyre kalauzolta a VIP-szakácsjelölteket. Ázsia ihlette, indonéz piacot rendeztek be, ahol többek között olyan különlegesnek számító alapanyagok sorakoztak, mint vízibivaly, fekete csirke, rákszirom, durián, rambután, Buddha ujja, tamarind, papaya, mangó, citromnád, banánlevél, táró és manióka.
Az ázsiai konyha nagymestere, Rácz Jenő sem maradhatott ki a főzés élményéből! Számára azonban hamar testidegenné vált az indonéz ihlet: egzotikus, a séf számára egyáltalán nem szimpatikus alapanyagot kapott Sárközi Ákostól és Fördős Zétől. A piros csapat kapitánya, zsűritagként a műsor történetében először, szöcskét sütött kollégáinak!
A két feladatot követően a zsűri döntése alapján Gubik Petra hagyta el a konyhát. A kékek csapatban folytatják az elődöntő hetet, a következő adásban pedig egy versenyző egyenes ágon juthat be a középdöntőbe.