Sztárok
Szponzorált tartalom

„Kicsit féltem, de boldogan feküdtem a lézer alá” – műtéten esett át a Richter család akrobatája (x)

Lélegzetelállító cirkuszi fellépéseit nézve azt gondolhatnánk, hogy Merrylu-t semmi nem zökkentheti ki előadás közben. Ám titkon egy valami nagyon zavarta a többszörös díjnyertes akrobatát: a rossz látása. Nemrég felkereste a Focus Medical Látásjavító Központot, ahonnan csupa kellemes élménnyel és tűéles látással távozhatott.

„Kicsit féltem, de boldogan feküdtem a lézer alá”- műtéten esett át a Richter család akrobatája” (x)
Merrylu egész életét a cirkusz határozza meg, hiszen a hetedik generációs Casselly artistacsalád gyermekeként már kicsi korában cirkuszi porondon lépett fel. 7 évvel ezelőtt a Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Őt és ifj. Richter Józsefet – a leghíresebb magyar cirkuszdinasztia fiatal tagját – a legrangosabb díjjal, az Arany Pierrot-díjjal jutalmazták. A Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója és Merrylu 2020-ban immáron férj és feleségként közös számmal ismét elnyerték ezt a rangos díjat.

Ifj Richter József és Merrylu Richter közös műsorszáma

Ifj Richter József és Merrylu Richter közös műsorszáma

Nem csupán hiúsági kérdés

„18 évesen, a jogosítványom megszerzéséhez szükséges vizsgálaton derült ki, hogy távolra nem látok jól. Az olvasással sosem volt gondom, de tévénézéshez, vezetéshez mindig szemüveget kellett hordanom” – emlékszik vissza a cirkuszművész.

Rengeteg bosszúságot okozott neki a szemüveg, sem gyakorlás, sem az előadás közben nem tudta viselni. Próbálkozott kontaktlencsével is, de az nem jelentett számára megoldást, mert irritálta a szemét.  Így nem maradt más, mint homályos látással porondra lépni. Ez pedig nem csak az előadásában okozott problémát, de legnagyobb sajnálatára a közönség arcát sem látta élesen.

 „Volt egy eset, mikor nem sikerült felugranom a lóra, mert a dobogó ugyanolyan színű volt, mint a porond, és egyszerűen nem láttam” – mesélte. Előbb utóbb be kellett ismernie, hogy a rossz látás nagy veszélyt jelenthet.

Hogy visszanyerje éles látását, már évek óta kacérkodott a lézeres szemműtét gondolatával, de zsúfolt időbeosztása, az állandó gyakorlások és fellépések miatt folyamatosan halogatta. A pandémia miatt viszont leállt a cirkusz, ezért tökéletes alkalom kínálkozott a látásjavító beavatkozásra. „Rengeteg ember véleményét kikértem, alaposan utánajártam a témának és a legtöbben a Focus Medicalt ajánlották. Azt mondták, Magyarországon ők a legjobbak, hozzájuk forduljak” – magyarázza Merrylu, miért éppen a margitszigeti klinikának szavazott bizalmat.

Nézze meg Richter Merrylu beszámolóját a lézeres szemműtétről:

 

„Kicsit féltem, de boldogan feküdtem a lézer alá”

Arról, hogy a Focus Medical mindent megtesz annak érdekében, hogy páciensei az első perctől kezdve kényelmesen, szakértő kezekben érezzék magukat még első személyes látogatása előtt megbizonyosodhatott. Amikor e-mailben jelentkezett az alkalmassági vizsgálatra, nagyon gyorsan választ kapott, ráadásul angolul, ami különösen megnyugtató és szimpatikus volt számára. „Már az, hogy a klinika a gyönyörű Margitszigeten van, egy jó benyomást keltett bennem. Az alkalmassági vizsgálat is kellemesen telt, szerencsére nem volt akadálya a beavatkozásnak.” A klinika orvosával konzultálva a csúsctechnológiás VISUMAX lézeres szemműtétet választotta.

VisuMax a maximális precizitás és maximális látásélmény

A VISUMAX lézeres szemműtét jelenleg az egyik legkíméletesebb látásjavító eljárás a világon. Háromszor pontosabb, nyolcszor gyorsabb, mint a hagyományos FEMTO típusú lézerkezelések. A műtét és a gyógyulás is fájdalommentes, aktív sportolók számára az egyik legjobb választás.

Az alkalmassági vizsgálat után egy héttel már a műtét miatt érkezett vissza a Margitszigetre. Egy kicsit félt, ideges volt, de közben nagyon boldog, hogy ilyen hamar áteshet a műtéten. Lépésről lépésre elmondták, hogy mi vár rá aznap.

Az érzéstelenítő szemcsepp beadása és egyéb előkészületek után bevezették a műtőbe, felfektették a kezelő ágyra, majd végig mondták, mikor és hova nézzen. „Ahhoz képest, hogy az alkalmassági vizsgálat 2 órán át tartott, a műtét ennek töredéke volt, összesen 15-20 percet töltöttem bent. Nagyon könnyen ment, csak néhány másodpercig kellett egy fényre koncentráljak és kész is volt. Nem is gondoltam, hogy ennyire fájdalommentes lesz, tényleg semmit nem éreztem” – idézi fel, hogyan zajlott a lézeres kezelés.

„Már aznap élesen láttam”

A műtét utáni órákban kicsit fáradt volt és még homályosan látott, ami teljesen természetes. „Betartva az orvosi utasításokat, csepegtettem a szemembe, majd picit lepihentem. Miután felkeltem és lementem a földszintre már élesen láttam! Teljesen ledöbbentem, ujjongtam örömömben. Ránéztem a tévére, és tisztán láttam. Ránéztem a férjemre, és emlékszem, mondtam is neki, hogy »Nem is tudtam, hogy ennyire jóképű vagy«” – meséli nevetve Merrylu.

Merrylu Richter pár nappal a műtét után visszatért az edzésekhez

Merrylu Richter kivételes hajlékonysággal rendelkezik, produkciójának érdekességé, hogy a lábával lövi ki a nyílvesszőt

Merrylu látása több, mint tökéletes lett, néhány héttel a műtét után vissza is tért a cirkuszba gyakorolni. Ugyan a VISUMAX kezelés után a gyógyulás nagyon gyorsan zajlik, normál esetben néhány nap után folytatni lehet a megszokott tevékenységeket, de Merrylunak a lovak által okozott nagy mennyiségű por miatt fokozottan kellett ügyelnie a szemére. De mostanra már nem csak tűpontosan, hanem tűéles látással mutatja be szemkápráztató mutatványait.

Bár a legtöbben nem egyensúlyozunk lóháton vagy a magasban, a kötöttségek nélküli éles látás élménye mindannyiunk életét szebbé teheti. Ha te is szívesen megszabadulnál a szemüvegtől és kontaktlencsétől, jelentkezz a Focus Medical alkalmassági vizsgálatára, hiszen most jelentős kedvezményt kaphatsz a VISUMAX kezelés árából.

Szponzorált tartalom

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top