nlc.hu
Sztárok
Oláh Ibolya interjúja a Partizánban

Oláh Ibolya kiábrándult az emberiségből, soha többé nem énekelné el a Magyarországot

Édesanyja az őt ért támadások miatt tudta meg, milyen cigánynak lenni Magyarországon.
Oláh Ibolya

A Partizánnak adott hosszú interjút Oláh Ibolya énekesnő. A Telexnek hála kiemeltünk pár részletet:

  • Rettenetesen megviselt mindenkit a Megasztár – amit végül Tóth Vera nyert meg –, de a mentális állapotukkal nem különösebben törődtek a műsor készítői. „Mindig azok estek ki, akik lelkileg már nem bírták. Amikor rájöttem erre, akkor igyekeztem még erősebb lenni, mint ők” – mondta Oláh Ibolya. Megreccsentek, de ezt nem mondhatták ki – fogalmazott.
  • A 2005-ös Magyarország című dal miatt annyi támadás érte, hogy kiábrándult az emberekből. „Abban az időben nagyon hittem ebben a dalban. Meg az emberekben is. Már nem merném előadni. És nem is fogom. Már nem hiszek az emberekben. Hittem, hogy lehet jó dolgokat csinálni, hittem az összetartásban.”
  • Arra a felvetésre, hogy ma akár Ákossal is előadhatná a dalt, ennyit mondott:

Én az Ákossal? Még jó, hogy ülsz. Meg én is.

  • Volt, hogy a rasszista tömegből testőrökkel kellett kimenekíteni őt és az édesanyját. „Akkor érezte meg anyum, hogy milyen cigánynak lenni” – mondta az énekesnő.
  • Nem haragszik az anyjára, mert nagyon fiatal, 17 vagy 18 éves volt, amikor őt világra hozta, és a körülmények nem engedték meg, hogy gyermekét megtartsa. Az énekesnő szerint a mai világban sem tudna jobb helyzetet teremteni gyermekének egy ilyen fiatal lány, ha nincs mellette senki.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top