nlc.hu
Sztárok

Síbalesetben meghalt a Marvel sorozat színésze

Síbalesetben vesztette életét a Hannibál ébredése főszereplője

Súlyos fejsérülést szenvedett a francia színész, aki kedd óta nem tért már magához.

Gaspard Ulliel francia színész mindössze 37 évesen egy síbaleset következtében életét vesztette – jelentette a The Mirror. A férfi, aki a 2007-es Hannibál ébredése című filmben az ifjú Hannibál Lectert alakította, Franciaországban, a Savoie régióban síelt kedden, amikor a baleset történt. Egy ütközés következtében súlyos fejsérülésekkel szállították egy Grenoble-beli kórházba mentőhelikopterrel. Az AFP jelentése szerint azonban az orvosi segítség ellenére a színész már nem tért magához.

Forrás: Pascal Le Segretain/Getty Images

Forrás: Pascal Le Segretain/Getty Images

Ulliel komoly elismerésnek örvendett mind hazájában, mind pedig nemzetközi szinten. 2002-ben és 2003-ban is jelölték a César-díjra a legígéretesebb színész kategóriában, míg 2004-ben el is nyerte ezt a titulust a Hosszú jegyesség című filmben nyújtott alakításáért. A kanadai-francia Ez csak a világvége című filmért 2017-ben neki ítélték a legjobb színésznek járó César-díjat. Ulliel játszotta Yves Saint Laurent a divatmogulról készült önéletrajzi filmben, egyúttal ő volt az arca a Chanel Bleu de Chanel kölniének is.

A Marvel Holdlovag című sorozatában, mely nemsokára debütál a Disney+ csatornán, Ullielt Anton Mogartként láthatjuk majd utolsó szerepében.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top