nlc.hu
Sztárok

Meghalt Csollány Szilveszter

Meghalt Csollány Szilveszter

51 éves volt az olimpiai bajnok tornász.

51 éves korában, a mai napon elhunyt Csollány Szilveszter olimpiai bajnok tornász. A Magyar Tornaszövetség (MATSZ) és a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) közös közleményét változtatás nélkül közöljük.

„A Magyar Tornaszövetség és a Magyar Olimpiai Bizottság mély fájdalommal tudatja, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok tornász, Csollány Szilveszter 51 éves korában elhunyt. Az olimpiai bajnok tornász nemcsak sportolóként ért el kimagasló eredményeket, hanem kiváló férj és nagyon jó édesapa is volt.”

Csollány Szilveszter Győrben kezdett el tornázni, már fiatalon látszott, hogy roppant tehetséges, ehhez pedig nagy szorgalom is társult. Sorra nyerte az ifjúsági, majd a felnőtt versenyeket, de mindig is az olimpiai aranyérem volt az álma. 1996-ban, az atlantai világjátékokon ezüstérmet szerzett gyűrűn, 2000-ben pedig felállhatott a dobogó legfelső fokára: olimpiai bajnok lett.

2003-ban csak szinten tartó edzéseket végzett, versenyeken nem indult. Miután a világbajnokságon a válogatott nem jutott ki az olimpiára, így Csollány részére elérhetetlenné vált az athéni szereplés – nem sokkal később bejelentette a visszavonulását. Később a vendéglátóiparban dolgozott, majd 2011-től 2013-ig tornaedző volt Izlandon. 2020-ban a TV2 Exatlon Hungary című műsorában is indult. 

December elején derült ki, hogy a sportoló megfertőződött koronavírussal és kórházba került. Először a lakhelyén, Sopronban kezelték, majd átszállították egy másik kórházba, ahol lélegeztetőgépre került. A Magyar Nemzet november 23-án kereste Csollány Szilvesztert, hogy interjút kérjenek tőle. Örömmel ált rendelkezésre, de egy hét türelmet kért, mert gyengélkedik. November 29-én már sms-ben üzente, hogy továbbra sem tud nyilatkozni, mert kórházba került. Később műtüdőre került, ám az állapotáról hetekig semmit nem lehetett hallani.

Egykori edzője, Vereckei István is megszólalt Csollány állapotáról: ugyan részleteket nem tudott, ám elmondása szerint meglepte a hír, hogy a sportoló szervezete, immunrendszere nem állt ellen a koronavírusnak, miközben úgy tudja, hogy egykori tanítványa jó kondícióban lehetett, hiszen rendszeresen teljesített félmaratonokat.

csollány szilveszter

Elhunyt Csollány Szilveszter (Fotó: Smagpictures)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top