nlc.hu
Sztárok

A Dal 2022 első válogatója

A Dal 2022: a Ruby Harlem & Roy és Sándor Szofi nyerte az első válogatót

A közönség Ya Ou dalát is továbbjuttatta.
A Dal

Szombat este volt A Dal 2022 első válogatója, az idei műsorban 40 előadó versenyez Az Év Dala 2022 címért. A szombati első válogatóban Erdős Fruzsi (dalának címe: Azt beszélik), a Kies (Nem félek), Kijube (Holnap majd elhiszem), Majoros Csenge (Földöntúli szerelem), a Pankastic! (Hosszú volt a nyár), a Prove (Karambol), a Ruby Harlem & Roy (Még ma este), Sándor Szofi (21 gramm), a The Easy Babies (Szerelem), valamint Ya Ou (Zsákutca) lépett színpadra. 

A Dunán sugárzott műsorban 10 dal hangzott el, közülük a zsűri juttatott tovább négyet az elődöntőbe. Holtversenyben a Ruby Harlem & Roy a Még ma este és Sándor Szofi a 21 gramm című dallal nyerte A Dal 2022 első válogatóját.

Mögöttük 33-33 pontot érdemelt ki és ugyancsak az elődöntőbe került a Pankastik! Hosszú volt a nyár című dala, valamint Majoros Csenge és a Földöntúli szerelem című szám.

Az ötödik továbbjutót a közönség választotta ki szavazataival: a legtöbb voksot Ya Ou és a Zsákutca című dal kapta, amely szintén bekerült az elődöntőbe.

A dalokat Wolf Kati énekenő, A Dal korábbi versenyzője és zsűritagja; Mező Misi, a Magna Cum Laude énekes-gitárosa; Ferenczi György Artisjus- és kétszeres eMeRTon-díjas zenész, énekes, szájharmonika-művész; valamint a zsűriben idén először tevékenykedő Egri Péter, a Mystery Gang frontembere véleményezte és pontozta.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top