nlc.hu
Sztárok

Ewan McGregor legidősebb lánya, Clara McGregor

A sztárság küszöbén áll Ewan McGregor gyönyörű lánya, Clara

Ewan McGregor gyermekei nem a reflektorfényben nőttek fel, ám legidősebb lánya, Clara saját elhatározásából mégis a szülei nyomdokaiba lépett.

Ewan McGregor skót színésznek volt feleségétől, Eve Mavrakistól, akivel 1995 és 2020 között voltak házasok, két lánya született, kettőt pedig örökbe fogadtak. Jelenlegi párja, Mary Elizabeth Winstead tavaly nyáron egy kisfiúval ajándékozta meg. Bár a színész mindig is óvta gyermekeit a nyilvánosságtól, a legidősebb lány, a 26 éves Clara úgy döntött, kilép a reflekorfénybe: modellként és színésznőként bontogatja a szárnyait, de a filmes háttérmunka is érdekli.

Ewan McGregor akkori nejével. Eve-vel és a kis Clarával 2000-ben

Ewan McGregor akkori nejével, Eve-vel és a kis Clarával 2000-ben (Fotó: Peter Carrette Archive/Getty Images)

Világhírű színész édesapja és produkciós dizájnerként dolgozó édesanyja révén Clara már gyerekként megismerkedhetett a kamerák előtti és mögötti világgal egyaránt. Saját bevallása szerint azonban sokáig kifejezetten lázadt az ellen, hogy édesapja nyomdokaiba lépjen. „12 éves voltam, amikor Los Angelesbe költöztünk. Azt kérdezgették tőlem: Azt fogod csinálni, amit az apád? Mire én azt válaszoltam: Nem! Nem fogom. Én a kamerák mögött fogok dolgozni. Aztán eljutottam az egyetemre, és feltettem magamnak a. kérdést: miért makacskodsz? Aztán elmentem egy színészkurzusra, és beleszerettem” – mesélte egy interjújában. Clara 2017-ben diplomázott a New York-i Egyetem Tisch művészeti iskolájának filmtudományi szakán.

Eve Mavrakis, Ewan McGregor and Clara McGregor 2015-ben

Eve Mavrakis, Ewan McGregor and Clara McGregor 2015-ben (Fotó: Jerod Harris/WireImage)

Az egyetemi évei alatt kezdett modellkedni, első fotósorozata a Playboy magazinban jelent meg, 2018-ban. Ugyanebben az évben a Dolce & Gabbana divatshowján debütált kifutói modellként. A mai napig is vállal modellmunkákat, azonban mostanra a színjátszás került előtérbe az életében.

Ewan McGregor és Clara

Ewan McGregor és Clara (Fotó: Keith Tsuji/Getty Images for Disney)

2017 óta szerepel filmekben, bár egyelőre még csak kisebb szerepekben láthattuk. Édesapjával közösen is többször forgatott már, így a The Birthday Cake című, tavaly bemutatott krimiben, illetve a jelenleg is készülő Addi című rövidfilmben. „Ez egy személyes történet, amelyet személyes események ihlettek. Én vagyok a producere, játszom benne, és a forgatókönyv írásában is részt vettem. Ez olyasvalami, amit apám és én együtt csinálunk. Izgatott vagyok” – nyilatkozta erről a Grazia magazinnak. Bár a nagy áttörés még várat magára a karrierjében, a tehetséges Clarának nagy jövőt jósolnak a filmiparban.

Clara McGregor a New York- divathéte

Clara McGregor a New York-i divathéten (Fotó: Ilya S. Savenok/Getty Images for Self-Portrait)

Clara 2019-ben beszélt arról először nyilvánosan, hogy biszexuális. Hozzátette, a családja már régóta tudott erről és szerencsének tartja magát, amiért nyitottan gondolkodó közegben nőhetett fel. „Egy reggel lementem a földszintre, és azt mondtam: randira megyek egy lánnyal. Anya azt válaszolta: Oh, oké. És ezzel rendben is volt” – idézte fel a The Mirror magazinban.

via

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top