nlc.hu
Sztárok

Szilágyi Liliána az úszás újrakezdéséről

Szilágyi Liliána az újrakezdésről: „Adtunk egymásnak egy új esélyt”

Miután megszabadult a félelmeitől, illetve az állandó teljesítmény- és megfelelési kényszertől, Szilágyi Liliána újra élvezi az úszást.
Szilágyi Lilliána

Szilágyi Liliána decemberben tette közzé a megrázó vallomását, amely szerint fizikailag, mentálisan és szexuálisan is bántalmazta az édesapja, Szilágyi Zoltán. Az úszóedző és lánya, Szilágyi Gerda hazugságnak nevezte Szilágyi Liliána vádjait, az úszószövetség vizsgálatot rendelt el. Az Európa-bajnoki ezüstérmes úszónő nemrégiben Győrbe költözött, most pedig újabb bejegyzéssel jelentkezett a közösségi oldalán. 

Mint írja, január 3-án, másfél év múltán először ugrott fejest a medencébe, és egyben egy új életbe. Nem tudta mire számíthat, hogyan fogja érezni magát, fog-e még örömet jelenteni számára az úszás, mint sok évvel korábban.

Ezekkel a kérdésekkel a fejemben lépkedtem bizonytalanul a medence partján a rajtkő fele. Rutinból, teljesen automatikusan jöttek a megszokott mozdulatok, úszósapka, szemüveg felvesz és mielőtt elkalandoztak volna jobban a gondolataim már a víz alatt is voltam. Átölelt a hideg. Ismerős, jóérzés kerített a hatalmába, otthon vagyok, megérkeztem, nem is tudtam, hogy ennyire hiányzott.

A poszt szerint miután mindez tudatosult Szilágyi Liliánában, megállt, hogy kicsit körbenézzen a víz alatt. Minden ugyanolyan volt, írja, benne mégis megváltozott valami.

„Másodpercekbe telt míg rájöttem, hogy mi változott: eltűnt a félelem, az állandó teljesítmény- és megfelelési kényszer, könnyebb lettem, szinte súlytalan, terhek nélkül lebegtem a víz felszínen és engedtem, hogy ez az érzés szétáradjon minden porcikámban. Megragadva a pillanatot kezdtem el tempózni, a víz, a terhek távolléte, a megtisztulás mind az új lehetőségek felé vezettek. Adtunk egymásnak egy új esélyt. Az első találkozó jól sikerült és torkomban dobogó szívvel, izgatottan várom a folytatást. Lássuk hova vezet ez a románc” – zárta sorait az úszónő.

(Kiemelt kép: Instagram/Szilágyi Liliána)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top