nlc.hu
Sztárok

Vidnyánszky Attila rokonai pincében bújkálnak

Vidnyánszky Attila rokonai egy harkovi lakótelep pincéjében húzzák meg magukat

Számos barátja és a rokonsága egy része is Ukrajnában él.

Holnap lesz két hete, hogy Oroszország megtámadta Ukrajnát, a helyzet pedig nem javult, sőt, egyre rosszabb. Hamarosan újabb béketárgyalás veheti kezdetét, ám amíg nem tudnak megegyezni a fegyverszünetben és az orosz csapatok kivonulásában, addig a civilek élete is veszélyben van. Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója Kárpátaljáról származik, nagyon sok barátja és rokona rekedt Ukrajnában a háború kezdete óta. Folyamatosan tartja velük a kapcsolatot, a helyzetükről is beszélt.

vidnyánszky attila

Vidnyánszky Attila (Fotó: Origo videó)

„Kárpátaljai mivoltom, sok Kárpátalján lévő rokonom, Harkov lakótelepén az egyik ház pincéjében ülő akadémikus történész unokatestvérem és családja, de moszkvai barátaim, kijevi osztálytársaim… tehát ezer szálon ér az impulzus naponta” – mondta az Origónak adott interjújában a színházigazgató. Hozzátette, ott segít nekik, ahol tud, ráadásul a kárpátaljai házukban is ukrán menekülteket szállásolt el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top