nlc.hu
Sztárok

A Comói-tó partján bérel villát a külügy Csiszár Jenőnek

Csiszár Jenőnek a Comói-tó partján bérel egy villát a külügy

Korábban Milánó belvárosában béreltek neki egy teraszos nagypolgári lakást.

A HVG birtokába jutottak olyan dokumentumok, amelyek szerint a magyar külügy az olaszországi Comói-tó partján bérel luxusvillát Csiszár Jenő főkonzulnak, írja a lapra hivatkozva az Index.

Csiszár Jenő

Csiszár Jenő 2015-ben (Fotó: smagpictures.com)

A lap azt is írja, hogy Csiszár Jenőnek előzőleg Milánó belvárosában bérelt a magyar külügy egy 300 négyzetméteres, teraszos nagypolgári lakást. 

Csiszár Jenőt, aki korábban a MTVA program-főtanácsadója, illetve A Dal zsűritagja volt, 2017 januárjában nevezték ki milánói főkonzulnak annak ellenére, hogy semmilyen diplomáciai tapasztalata nem volt. Az egykori rádiós–tévés műsorvezető a főkonzuli munkáját 2017 nyarán kezdte meg, miután többszöri nekifutásra sikerült letennie az olasz nyelvvizsgát. 

 A HVG szerint egy olyan üzletembertől bérli a főkonzulátus, akinek magyarországi terjeszkedését a diplomáciai képviselet egyengeti. Az új ingatlan

350 négyzetméteres, 13 helyiségből álló, úszómedencés villa, amely mellett egy tóparti stég is helyet kapott. 

Csiszár aktív közreműködője a magyar–olasz kapcsolatoknak, rendszeresen találkozik üzletemberekkel, olasz gazdasági szereplőkkel. Többek között a comói üzleti élet szereplőivel is ápolja a kapcsolatait, például Stefano Noschesével, akit korábban pénzmosási ügyben vádoltak meg az olasz hatóságok.

A magyar külügyminisztérium annyit válaszolt a lapnak, hogy a rezidenciát a jogszabályoknak megfelelően választották ki, és nincs előírás a külképviselet és a rezidencia távolságára. A HVG úgy tudja, Szijjártó Péter is járt Csiszár villájában.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top