nlc.hu
Sztárok

Ukrajnában segédkezett Gyurta Dani

Gyurta Dani a háborús övezetben önkénteskedett

Olimpiai bajnok úszó is segíti az Ökumenikus Segélyszervezet munkáját Ukrajnában. 

Gyurta Dániel önkéntesként utazott ki Ukrajnába életében először. Nemcsak az úti cél volt az első az exolimpikon életében, hanem az is, hogy háborús övezetben járt. 

Gyurta Dani

Gyurta Dani Ukrajnában (Fotó: Instagram)

„Lehetett látni a határon azokat az embereket, akik a harminc-negyven órás út után étel és víz nélkül, mosdó nélkül, várakoztak és szerettek volna átjutni a biztonságot jelentő országunkba. Ehhez próbáltunk hozzá járulni” – mondta az RTL Reggeli című műsorában Dani. – „Szörnyű volt látni, hogy az emberek mellékhelyiség nélkül várakoztak, a családok az autó hátsó ülésén vagy éppen kint a szabadban pelenkázták a babákat, annyira nem volt ott semmi.” 

Arra kérdésre, hogy megviselték-e őt a látottak, Dani ismét elmondta, hogy szörnyű volt ezt látni, és hozzátette, abszolút megviselte. 

„Az a fajta jelenlét és az a fajta érzés, ami ott engem fogadott, amit a hírekben lehetett látni és olvasni, de személyesen jelen lenni, az szörnyű volt. De fel tudtam hívni a környezetem és az ismerőseim figyelmét arra, hogy minél többen segítsenek, hiszen most az összefogásra kell buzdítani mindenkit.”

Az Ökumenikus Segélyszervezet egyébként több mint 25 éve dolgozik kint Ukrajnában, tehát az alapok már adottak voltak, amire a mostani segélyprogramot építették. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top