nlc.hu
Sztárok
Damien Sargue Magyarországon

Magyarországra látogat az „eredeti” Rómeó, Damien Sargue: „A show-nak köszönhetem a feleségemet is”

Megnézi a magyar változatot a két eredeti főszereplő, Damien Sargue és Cecilia Cara is.

2022. április 14-én este három év kényszerhallgatás után ismét az Aréna színpadán a Rómeó és Júlia, ami több mint 20 éve debütált Párizsban. A különleges előadáson meghívott sztárvendégként szerepelnek majd az eredeti, Párizsban bemutatott darab világsztárjai is, Damien Sargue és Cecilia Cara. Az eredeti darab Rómeójával beszélgettünk.

Damien Sargue

Fotó: Instagram

Vissza a kezdetekhez. Miért pont rád esett a választás Rómeó szerepére?

Ezt a kérdést Gérard Presgurvic-nek (a szerző – a szerk.) és feleségének, Evelyne-nek kellene feltenni, hiszen ők választottak ki akkoriban erre a szerepre, amikor a Notre-Dame de Paris musicalben Gringoire-t alakítottam. Akkor már hosszú hajam volt, és Gérard úgy találta, hogy jó leszek erre a szerepre.

Mikor alakítottad utoljára Rómeót?

Legutóbb a 2019-es kínai turnénk során játszottam a szerepet. Két hónapig voltunk Kínában és több mint hét városban léptünk fel. Ez az utazás azért is volt nagyon kellemes számomra, mert a feleségem és a lányom is elkísért, velem voltak végig.

Mennyi ideig játszottad ezt a szerepet, hogyan emlékszel vissza erre az időszakára az életednek?

2001-től 2003-ig, majd 2007-től 2010-ig, és végül 2018-ban, valamint 2019-ben. Minden időszak más volt, nagyon szép emlékeket őrzök mindegyikről, bár a legmarkánsabbak a kezdetekről maradtak meg bennem, hiszen ennek a show-nak köszönhetem, hogy ismertté váltam az országomban, később pedig világszerte. Szintén a Rómeó és Júliának köszönhetem, hogy megismerhettem a feleségemet, akinek köszönhetően most boldog férj és boldog apa vagyok.

Itthon az volt a szlogenje a darabnak, hogy ‘Szerelemmel a gyűlölet’ ellen. Mennyire tartod aktuálisnak ma, 2022-ben a darab üzenetét?  

Úgy gondolom, hogy ez az üzenet ma, és a jövőben is nagyon fontos mondanivalót hordoz. Hangsúlyozottan a jelenlegi időszakban, ami inkább megoszt minket ahelyett, hogy összekötne bennünket. Nekünk, művészeknek az a dolgunk, hogy a saját eszközeinkkel, a színpad segítségével közvetítsük az ilyen üzeneteket, a jobbítás szándékát és az értékeket mindazoknak, akik eljönnek minket megnézni és meghallgatni. A háború árnyékában ez talán még fontosabb feladat.

Most mivel foglalkozol?

Jelenleg a Bernadette de Lourdes című előadásban játszom François Soubirous szerepét Franciaországban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top