nlc.hu
Sztárok

Meghalt Demjén István

Meghalt Demjén Ferenc bátyja, Demjén István

83 évesen elhunyt Demjén István.

Elhunyt Demjén István, a Dogs, a Liversing, a Sámum és a Meteor zenekarok énekese – írja a Blikk. Demjén Ferenc bátyja 83 éves volt.

Demjén István (középen guggol) nyolc évvel volt idősebb a testvérénél (Fotó: demjénferenc.hu)

Demjén István (középen guggol) nyolc évvel volt idősebb a testvérénél (Fotó: demjénferenc.hu)

A testvérénél nyolc évvel idősebb István először a Dogs, majd 1967–68-ban a Liversing, 1968-tól pedig az öccsével közösen alapított Meteor zenekar énekese volt. Karrierjük kezdetén öccsével közösen saját maguk készítettek gitárokat szekrénypolcok felhasználásával, az elektronikát is ők készítették el hozzá. Demjén István családi okok miatt hagyta abba zenei pályafutását még az 1960-as évek végén.

„1969 őszén hagytam abba a zenélést, addig mindig minden zenekarban együtt játszottunk. Cigányélet volt, se vasárnap, se éjjel, se nappal. Nejemmel már magnón üzengettünk a végén egymásnak, ezt már így nem akartam tovább csinálni. Elmentem munkahelyre dolgozni a Gázipari Tröszthöz” – mondta Demjén István a zenészkarrierje végéről a Beatinterjúk II-ben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top