nlc.hu
Sztárok

Tomán Szabina a modellszakmáról

Tomán Szabina: „Amikor édesanyából vállalkozó lettem, sokan nem a helyemen kezeltek”

Tomán Szabina volt Rónai Egon vendége az ATV Húzós podcastjében.

A Cápák között üzletasszonya mesélt modell múltjáról, annak nehézségeiről és arról, mikor és hogyan döntötte el, hogy független háttérrel rendelkező, sikeres nő lesz.

„A siker egy olyan fogalom, ami hozzám nem állt közel, mert nem az én érdememként kezeltem. A tervezők voltak sikeresek, akiknek a ruháit viseltem a bemutatókon. Néhány éve kezdtem el másként kezelni a sikert. Amikor édesanyából vállalkozó nő lettem, sokan nem a helyemen kezeltek. Ez azonban nem feltétlenül mások hibája volt. Rajtam volt a bélyeg, hogy ő egy szép vállfa. Ezeket a megjegyzéseket főleg olyanoktól kaptam meg, akik sosem dolgoztak a divatszakmában. Akkor fordult át nálam ez a gondolkodás, amikor a számokkal kezdtem el foglalkozni, mert a számok nem megkérdőjelezhetőek” – mesélte Tomán Szabina ATV Húzós podcastjében.

rónai egon és tomán szabina

Fotó: ATV Húzós

Tatabányán nőtt fel, szerény anyagi körülmények között. Kiskorától dolgozott, újságot hordott, 6. osztálytól kezdve egy kisboltban pakolta az árut. Magas, szép arcú lányként felfedezte a modellszakma. Ezt a lehetőséget ragadta meg, és állt bele a munkába teljes erejéből. Kamaszként egyedül utazott a világban, a szülei sosem ültek repülőn, esélyük sem volt vele tartani. A modellkedésben sosem a csillogást kereste, hanem a munkát, a pénzkeresetet, a lehetőséget. Lélekben mindig visszavágyott a saját közegébe, barátaihoz, családjához. Nagyon ritkán járt el bulizni, mert tudta, másnap fotózása vagy bemutatója van, ahol meg akart felelni. A modellszakma szerinte túl van misztifikálva, mert a valóságban a lányok sokadmagukkal modellszállásokon élnek, egyáltalán nem fényűző körülmények között. Egyedül kell feltalálniuk magukat, és rengeteg lemondással jár ez az élet. A legnehezebb az volt számára, mikor betegen meg kellett találni a helyi orvost, a helyben elérhető gyógyszert.

„A modellkedés kőkemény munka, nem valami hobbi. Volt olyan, hogy Svédországban órákig álltam jégtömbökön, aztán két hétig feküdtem az ágyban, úgy megfáztam. Vagy egy sivatagban fotóztak és teljesen leégett a bőröm, de volt, hogy megtaposott egy ló, mert egy fotós azt találta ki, hogy egy ló mellett álljak, az állat pedig felrúgott. Volt egy eset, amikor lebetegedtem, nem tudtam elutazni egy munkára, Athénban ragadtam. Két napig nem értem el senkit, egyedül vacogtam egy szobában, amikor végre rám nyitották az ajtót, mert látták, hogy napok óta nem mozdultam ki. Ott döntöttem el, hogy soha sem leszek többé kiszolgáltatott helyzetben” – mondta el Szabina.

Rengeteg fantasztikus élményt is köszönhet a modellkedésnek. Az egyik ilyen, mikor Monte-Carlóban beülhetett az egyik Ferrariba a Forma1-en. Nagyon hálás annak az útnak, amit bejárt, még a legmélyebb bugyrokért is. Ez tanította meg a munkamorálra, arra, hogy mindenért meg kell dolgozni, és ezen tapasztalataiból indult a ma már nagyon sikeres cége is.

A teljes beszélgetés péntek estétől látható az ATV Youtube-csatornáján.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top