nlc.hu
Sztárok

MC Hammer akkor és most

Így néz ki ma MC Hammer

Így változott az évek során MC Hammer.

Ha kimondjuk a nevét, rögtön megszólal a füledben a dal is, sőt, megjelenik előtted a bő gatyában, sárga mellényben ugráló tag is. Ahogy a dala, úgy a szerkója is emblematikus, viszont előbbiből szinte csak egy volt neki (pontosabban arról tud a világ).

MC Hammer a nyolcvanas évek végén, kilencvenes évek elején volt sikeres vagy tizenöt percre. Eredetileg Stanley Kirk Burrellnek hívják, és 1962-ben született a kaliforniai Oaklandben. Igen, már hatvan éves lesz idén…

Nemcsak rappelni tudott, de természetesen táncolni is. Volt rajzfilmsorozata, meg valóságshow-ja, táncos weboldala és lemezkiadója. Még pappá is szentelték…

A rapzene és a hiphop úttörőjének tartják, így aztán számos díjjal dicsekedhet, köztük a The Best Rapper, és Best Dancer Of All Time elismerésekkel. Később – ahogy az lenni szokott – inkább más művészek albumain közreműködött. Utolsó látványosabb fellépése 2012-ben volt, méghozzá Psy-jal együtt a legalább ilyen híres Gangnam Style produkcióban. Kétségkívül van némi hasonlóság a karrierjükben (és a táncstílusukban).

Ja, és egyáltalán nem igaz, hogy Hammernek csak egy száma van. Itt van például ez (igaz, csupán kétmillió megtekintéssel, míg a nagy slágere 680 felett jár…)

És hogy hogy néz ki ma? Hát így:

Így néz ki ma MC Hammer (Fotó: Nathan Congleton/NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images)

Így néz ki ma MC Hammer (Fotó: Nathan Congleton/NBC/NBCU Photo Bank via Getty Images)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top