nlc.hu
Sztárok

Részletek Markó Iván haláláról

Markó Iván napokig magányosan haldoklott az otthonában

A Blikk szerint rátörték a lakása ajtaját Markó Ivánra, a táncművészre élet és halál közötti állapotban találtak rá.

Mint arról beszámoltunk, életének 75. évében, csütörtökön váratlanul meghalt Markó Iván Kossuth-díjas táncművész, koreográfus, balettigazgató.

A Blikk most azt írja, hogy a táncművész kórházban hunyt el, de napokig magányosan haldoklott hatodik kerületi lakásában, mire rátaláltak.

A Magyar Fesztivál Balett koreográfusa, mûvészeti vezetõje, Markó Iván Az álmodó szerepében Mózes, avagy a tízparancsolat címû balettelõadáson a debreceni Fõnix Csarnokban 2013. március 27-én

A Magyar Fesztivál Balett koreográfusa, művészeti vezetője, Markó Iván Az álmodó szerepében Mózes, avagy a tízparancsolat[sc_cts_position slug="roadblock010" clear="1"] című balettelőadáson a debreceni Főnix Csarnokban 2013. március 27-én (Fotó: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt)

Markó Ivánt többen is keresték telefonon, de hiába. Aztán az egyik közeli ismerőse odament a lakásához, kopogott, zörgött, kiabált, de senki nem nyitott ajtót.

Felfeszítették és feltörték a bejáratot, és amikor beértek a lakásba, ott találták a földön, mozdulatlanul fekve a táncművészt.

A lap szerint ekkor már alig lélegzett, a teste teljesen kiszáradt. Jó ideje lehetett ott, mozdulatlanságra ítélve, ájultan. Azonnal mentőt hívtak, majd szirénázva beszállították a János Kórházba. Ott három nap küzdelem után, csütörtökön hajnalban elhunyt Markó Iván.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top