nlc.hu
Sztárok

Mike Tyson leütött egy részeg utast a repülőn

Mike Tysont felidegesítette egy részeg utas a repülőn, ezért véresre verte

A részeg utas állítólag folyamatosan provokálta az 55 éves bokszolót, amit Mike Tyson eleinte nyugodtan viselt, aztán többször megütötte a férfit.
A korábbi nehézsúlyú bokszbajnok Mike Tyson részt vesz Canelo Alvarez és Caleb Plant bokszolók mérlegelésén Las Vegasban, Nevadában 2021. november 5-én

Mike Tyson elvesztette az önuralmát egy repülőgépen, és többször arcon ütött egy férfit, aki előtte felidegesítette – írja a TMZ.

Az eset szerdán, helyi idő szerint este fél 11 körül történt, amikor a világhírű bokszoló San Franciscóból Floridába készült repülni. Egy szemtanú szerint Tyson eleinte teljesen nyugodtan viselkedett, még szelfizett is a férfivel. Még azt is higgadtan viselte, hogy egy túlságosan izgatott utas folyamatosan beszélni próbált vele.

Végül az 55 éves sportolónak elege lett abból, hogy a mögötte ülő utas szünet nélkül a fülébe beszélt, és arra kérte, hogy nyugodjon meg. Miután a férfi erre nem volt hajlandó, a szemtanú elmondása szerint 

Tyson többször megütötte a férfit az arcán.

A TMZ birtokába került videón az látszik, hogy a fiatal férfi folyamatosan magyaráz és nevetgél a bokszoló mögötti sorban, majd Tyson feláll, és hátrahajolva többször megüti az utast, aki következő képeken már véres fejjel látható.

A Tysonhoz közel álló források azt állítják, hogy a férfi részeg volt, nem hagyta abba az ökölvívó provokálását.

Az incidens után néhány másodperccel Tyson egyszerűen lesétált a felszállás előtt álló repülőgépről. A férfit orvosi ellátásban részesítették, rendőrök is megjelentek a helyszínen, majd két embert vettek őrizetbe. A San Franciscó-i rendőrség csupán annyit közölt, hogy miután az egyik ember sérüléseit ellátták, az illető minimális részleteket közölt az incidensről, és nem volt hajlandó együttműködni. A videófelvételeket továbbították a San Mateo megyei seriff irodájának.

Sajnos Mr. Tysonnak volt egy incidense egy repülőn egy agresszív utassal, aki zaklatni kezdte őt, és megdobta egy vizes palackkal, miközben az ülésén ült

– mondta az ökölvívó szóvivője az ESPN-nek.

Tyson egyébként azért volt San Franciscóban, hogy részt vegyen a város április 20-i kannabiszfesztiválján. Bár korábban a kokain rabja volt, az utóbbi időben üzleti szempontból foglalkozik a fűvel. Mivel Kalifornia államban a marihuána fogyasztása legális, Tyson pár éve megalapította saját, több mint 100 hektáros kannabiszültetvényét, ennek a neve Tyson Ranch. 

Nem a mostani az első eset, hogy a világhírű bokszoló fizikai összetűzésbe keveredett a nyilvánosság előtt. Ezek között van egy 1989-es Los Angeles-i incidens, amikor Tysont azzal vádolták, hogy megütött egy parkolóőrt. A vádakat később ejtették. 1998-ban Tyson egy marylandi autóbalesetet követően nem vallotta magát bűnösnek testi sértés vétségében. Három és fél hónapos börtönbüntetés után próbaidőre bocsátották.

Talán kevesen tudják, de Bunyós Pityu, polgári nevén Szikora István 1984-ben Finnországban megmérkőzött a későbbi bokszfenomén Mike Tysonnal, ahol szoros pontozás döntött az amerikai javára (3:2). Szikora volt az egyetlen európai, aki talpon tudott maradni Tyson ellen. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top