nlc.hu
Sztárok

Kertész Zsuzsa egykori késes támadója

Késes támadójáról mesélt az egykori bemondó, Kertész Zsuzsa: „Akár a Hasfelmetsző Jack tipikus esete is előfordulhatott volna velem”

Kertész Zsuzsának sok rajongója volt, az egyik azonban túl messzire ment.

Egy férfi becsmérlő, szidalmazó telefonhívások után egyszer a MTV korábbi székháza előtt késsel támadt Kertész Zsuzsára – derült ki Az első influenszerek című, az AMC Mikrón és a YouTube-on csütörtökönként jelentkező beszélgetés során.

A 76 évesen is remekül kinéző Kertész Zsuzsa egykori bemondó a műsorban elmondta, egyik rajongója, Bélus megszállott volt. „Mindent eltervezett, előkészített. Édes szavakkal megkérte a kezemet, tudatta, hogy mikor lesz a Mátyás templomban az esküvőnk, mi több, bizonyságul az anyukája gyűrűjét is elhozta. Egy másik alkalommal, húsvétkor, órákon át ült egy élő nyuszival a portán, amivel engem kívánt megajándékozni. Tudta, aznap az Ablak című műsorban leszek, nem akarta elszalasztani az alkalmat a találkozásra.”

Ám Zsuzsa a népszerűség árnyoldalát is megtapasztalta. Hozzá is érkeztek becsmérlő, szidalmazó telefonhívások, mi több, egy éjszakai támadás emléke még mindig elevenen él benne. Radnai Péternek így mesélt erről:

„Az MTV Szabadság téri épülete előtt történt az eset. Éjjel 2-kor, műsorzárás után, utolsóként mentem ki az épületből. Az őrség visszavonult, oltották a lámpákat. Ahogy szálltam volna be az autómba, a bokrokból egyszer csak előlépett valaki, majd rám sziszegett: »Azonnal nyisd ki a jobboldali ajtót!« A hangja ismerős volt. Telefonban már korábban is zaklatott, fenyegetett. Teljesen ledermedve megpróbáltam vele beszélgetni. Egyik lábam kint, a másik bent, és mintha villant volna valami a kezében, újra rám üvöltött: »Ne dumálj, nyisd ki az ajtót, különben nagy baj lesz!« Milyen a sors? Egy barátom látta, hogy aznap én vagyok adásban, gondolta, arra sétál. Amikor felfogta, hogy mi történik velem, hangosan szólongatott” – idézte fel a történteket Kertész Zsuzsa, akinek támadója futásnak eredt, majd egy taxiba vágódott be, pechjére, mert a sofőr elcsípte.

Egykori tévébemondók

Egykori tévébemondók (Fotó: Fortepan / Szalay Zoltán)

A rendőrségen aztán kiderült, volt nála egy 20 centis bicska is. A támadót azonnal pszichológiai vizsgálatoknak vetették alá, és kényszergyógykezelésre ítélték, ám még így sem adta fel, onnan fenyegette meg levélben a bemondónőt: „Ha innen kiszabadulok, meg fogod te még ezt bánni!”

Akár a Hasfelmetsző Jack tipikus esete is előfordulhatott volna velem

– osztotta meg a történteket az egykori bemondónő a Blikk-kel.

Kertézs Zsuzsa

Kertézs Zsuzsa Képernyőkép: AMC

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top