nlc.hu
Sztárok

Vásáry Andrét nem támogatták a szülei

Vásáry Andrét nem támogatták a szülei, a Csillag születik után 6-8 évvel kezdték csak elismerni a művészi törekvéseit

A mérnökként és könyvelőként dolgozó szüleit nem érdekelte a fiuk művészi vénája, hiszen a családjukban még olyan ember sem akadt, aki hobbiszinten foglalkozott volna bármilyen művészeti ággal.

Vásáry André számára nem volt könnyű az indulás a művészi pályán. Még csak kórustag sem lehetett az iskolában, annyira nem érdekelték a szüleit a fiuk művészi ambíciói. Amikor fény derült a tehetségére, elmaradt az örömünnep. Nem ismerték ezt a közeget, féltették tőle, és inkább úgy próbálták terelgetni, hogy inkább valami mással kezdjen el foglalkozni – idézi a Blikk az énekest, aki a Sorok között Lutter Imrével című műsorba ment el beszélgetni.

Vásáry André

Vásáry André egy tavalyi filmbemutatón (Fotó: Profimédia)

A mostanában sokat edző Vásáry Andrét a támogató háttér hiánya nem bizonytalanította el, sőt inkább ellenkező hatást váltott ki nála: csak még inkább akarta az énekesi pályát. Szerinte a szülei azért álltak így hozzá, mert ők még egy olyan világban nőttek fel, amiben az ember választ egy szakmát, aztán azt csinálja majd egészen a nyugdíjig, a művészi élet pedig nagyon távol állt tőlük.

A Csillag születik után hat-nyolc év telt el, mire azt vettem észre, hogy tisztában vannak vele, mit értem el. Jártak fellépésekre, de számos részével nem tudtak mit kezdeni, például hogy megköszönték nekik, hogy én vagyok

– mesélte nevetve az énekes, aki elmondta azt is, hogy egy ideig feszültséget okozott közte és a szülei között, hogy nyilatkozott ezekről a nehézségekről.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top