nlc.hu
Sztárok

Moldova György halálának a körülményei

„Számára már megváltás volt a halál” – megszólalt Moldova György özvegye

Kilenc napja már eszméletlenül feküdt otthon a 88 éves író.

Mint arról beszámoltunk, életének 89. évében elhunyt Moldova György. Özvegye, Palotás Katalin – akit tavaly vett feleségül az író – megrázóan beszélt a Blikknek a Kossuth-díjas szerző halálának körülményeiről. Mint mondja, 9 napja már eszméletlenül feküdt odahaza Moldova, és az utolsó 2 napban már nagyon szenvedett.

Moldova György

Sztrókot kaphatott Moldova György – MTI Fotó: Illyés Tibor

Nem fogom föl, hogy nincs többé, jóllehet a számára már megváltás volt a halál. Kilenc napja már eszméletlenül feküdt itthon. Ültem az ágyánál, a szeme nyitva volt, és beszéltem hozzá. (…) Alighanem egy enyhe sztrókot kaphatott” – árulta el.

Palotás Katalin azt is elmondta a bulvárlapnak, mik voltak férje utolsó szavai hozzá: “Csodálatos volt az a néhány veled töltött hónap, csodálatos volt az életem utolsó, legeslegutolsó része… Aztán már soha többet nem szólalt meg“.

Az özvegy nem engedte, hogy kórházba vigyék az írót, mert már semmi értelme nem volt. “Itt éltünk, így, együtt, 9 napig, (…) odaültem mellé, (…) beszéltem hozzá. Aztán szombaton (…) meghalt és a fájdalom mellett szinte megkönnyebbültem, mert az utolsó két napban már nagyon nagyon szenvedett” – hangzott a szívszorító vallomása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top