Pártai Lucia: „Ott van a szélben, szivárványban, zivatarban, napsütésben” – így emlékszik özvegye Aigner Szilárdra

T. D. | 2022. Június 08.
Hat éve már, hogy meghalt Szilárd.

Az ország egyik legnépszerűbb meteorológusa volt Aigner Szilárd, aki 2016. június 6-án hunyt el, egy nappal a 70. születésnapját követően. Özvegye, Pártai Lucia most a Blikknek idézte fel a megismerkedésüket, és a kapcsolatuk, majd arról is beszélt, hogyan telnek, így hat évvel később, a mindennapjai. 

Pártai Lucia (Fotó: Szabolcs László)

„Amikor megismertem, azonnal feltűnt, mennyire jó apa, aki előző párja elvesztését követően már két éve egymaga nevelte, szerette, tanította a kislányát, ez érintett meg” – mondta Lucia, és hozzátette, kapcsolatuk a kölcsönös megbecsülésen alapult, emiatt pedig szeretettel teli, harmonikus házasságban élték. 

Aigner Szilárd ikonikus „Derűs napot” beköszönésére a mai napig mindenki emlékszik, özvegye pedig továbbviszi ezt a hagyományt, ugyanis Rádió Bézs munkatársaként szerkeszti és vezeti a saját színes, ismeretterjesztő magazinműsorát, amelynek a címe: „Derűs napot!”

Luciáékat nem rég felkeresték, hogy a meteorológus nevét viselő díjjal tüntetnék ki az ifjú tudósokat, ezzel tisztelegve munkássága előtt.

„Szilárdra így is bármikor gondolhatnak a tisztelői, számukra, számunkra ott van a szélben, szivárványban, zivatarban, napsütésben” – mondta Lucia. 

Exit mobile version