nlc.hu
Sztárok

Pártai Lucia élete özvegyként

Pártai Lucia 60 éves lett, így él most Aigner Szilárd özvegye

Pártai Lucia a mai napig őrzi férje örökségét. A 60 éves özvegy vidékre költözött, de egy percig sem tétlenkedik.

Pártai Lucia egyetemi tanulmányait az ELTE Természettudományi Kar meteorológus szakán végezte, majd később ugyanitt programozó matematikus diplomát is szerzett. 1989–1999 között az MTV reggeli műsoraiban, 1999-től pedig az MTV Napkelte című műsorában meteorológiai szakértő lett. 1991-től rádiózni kezdett, a Rádió11-en, 1994-től a Calypso Rádió műsorvezető-szerkesztője.

Az időjárás-jelentés nemcsak munka Pártai Lucia számára, hiszen a szerelmet is meghozta az életébe, férje a szintén meteorológus Aigner Szilárd lett, akivel boldog házasságban éltek.

Aigner Szilárd 2016. június 6-án, egy nappal a 70. születésnapja után halt meg tragikus hirtelenséggel. Pártai Lucia a búcsúztatón mondta el, mi okozta férje halálát.

Pártai Lucia férje halála után

Aigner Szilárd és Pártai Lucia boldog, kiegyensúlyozott házasságban éltek (Fotó: László Szabolcs/smagpix)

„Egyszerű és nagyon szép módon lett vége Szilárd ittlétének. Két vérrög állította meg a további lépéseiben, ez a két vérrög elzárta az utat, hogy folytathassa a munkáját, és hogy a szeretteivel lehessen. Nem engedte a sors, hogy tovább szeresse a lányait, akiket annyira szeretett, akikért mindent megtett… Tudják, amit Szilárd mondott, az mindig őszinte volt, hiteles, és azt szeretném, ha mindenkor így emlékeznének rá az emberek. És ha mosolyt lát­nak az arcomon, az persze nem könnyű, de ez a legtöbb, amit tehetek a férjem emlékéért” – mondta Pártai Lucia a búcsúztatón.  

Nagy űrt hagyott maga után a családfő

Aigner Szilárd kisebbik lánya, Lucia édesapja halála óta nem ünnepli a születésnapját. „Az én születésnapom június 4-én van, apué 5-én, és 6-án ment el. A halála óta nem buliztunk, nem volt torta, ezeken a fájdalmas napokon én inkább a gyermekkoromat ünneplem, azt a 20 évet, ami apu életéből megadatott nekem” – mondta korábban a Story magazinnak Aigner Lucia, akinek az édesapja már nem lehetett jelen a három évvel ezelőtti esküvőjén, de vigasztaló, hogy ismerte és szerette lánya választottját, Bencét.

Aigner Lucia esküvője

Aigner Lucia esküvője a Story magazin címlapján (fotó: Story archívum)

Pártai Lucia ezzel szemben még inkább igyekszik alkalmazni férje örökségét, híres elköszönése, a „Derűs napot!” kifejezés szerint éli az életét.

„Ez a köszönés a családunk öröksége. Ez jelképezte Szilárd életfilozófiáját: ha jót kívánsz másnak, az visszasugárzik rá. Nagyszerű, de magába forduló, bölcs ember volt. Látta a dolgok összefüggését, és emiatt legbelül nem volt derűs. A munkában és az életben is társak voltunk” – mesélte a Hot! magazinnak.

Pártai Lucia 60 éves lett

Pártai Lucia Szarvason találta meg a békéjét (Fotó: Facebook/Pártai Lucia)

A 60 éves özvegy Szarvasra költözött, hogy természetközeli helyen élhessen. Itt készít adást a Rádió Bézsnek. A mai napig büszkén mesél a hallgatóinak arról, mennyien szerették a férjét. Emlékét azáltal is őrzi, hogy Aigner elköszönő mondatával köszönti a hallgatóit, és műsora is a Derűs napot! címmel fut.

További szuper sztárinterjúk az nlc-n:

(Nyitókép: Ványi Ákos/smagpix)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top