nlc.hu
Sztárok

Sisa Pistáról és a szegedi tanyavilágról készül feminista westernsorozat

Feminista westernsorozatot készít Pálfi György és Tarr Béla Sisa Pistáról, aki valójában nő volt

A sorozat címe Fata Morgana lesz, Tarr Béla executive producerként tér vissza, Pálfi György pedig az epizódok rendezője lesz, és a forgatókönyvírásból is kivette a részét.

Sisa Pista valójában Fődi Viktória néven látta meg a napvilágot, és a Szeged környéki tanyavilágban követett el számos gyilkosságot még a múlt évszázad elején. Nyomorban nőtt fel, az alkoholista apja bántalmazta, és a későbbi férje is iszákos volt. Megözvegyülése után férfiruhát öltött és pipázni kezdett abból a célból, hogy férfinak öltözve napszámosként magasabb bérhez jusson. Mivel erős testalkatú volt, több helyi gazda felesége is felbérelte őt, hogy ölje meg a férjüket. Összesen két gyilkosságot sikerült rábizonyítani, de a szóbeszéd szerint akár 20-30 áldozata is lehetett – mesélte el a film.hu-nak a karakter háttérsztoriját Harmi Gábor, a sorozat ötletadója, forgatókönyvíró.

Sisa Pista és egy vádlott társa

Jobbra Sisa Pista, balra egy vádlott társa (fotó: Sulinet)

A forgatókönyvet Ruttkay Zsófi, Pálfi György, Harmi Gábor és Papp Gábor közösen írták és az AMC Networks International – Central Europe két éve megvette az opciós jogokat, amit most érvényesítettek. Az executive producer Tarr Béla, a rendező Pálfi György (Taxidermia) lesz. Ez lenne az első saját fejlesztésű sorozatuk. Az AMC kreatív producere, Tóth Csaba szerint nagy az érdeklődés a projekt iránt, tárgyalnak ügynökökkel, streaming szolgáltatókkal és nemzetközi vevőkkel is. Úgy vélik, év végére összeállhat a Fata Morgana teljes finanszírozása.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top