nlc.hu
Sztárok

Pénteken búcsúztatják Haumann Péter Kossuth-díjas színművészt

Pénteken búcsúztatják Haumann Péter Kossuth-díjas színművészt

Pénteken vesznek végső búcsút Haumann Péter Kossuth-díjas színművésztől, a nemzet színészétől a budapesti Farkasréti temetőben.

A család korábban azt nyilatkozta, még nem döntöttek arról, hogy édesapjukat hol és mikor helyezik örök nyugalomra. Végül úgy határoztak, hogy 

a színművész búcsúztatása pénteken 14.30-kor lesz a Farkasréti temető Makovecz-ravatalozójában a katolikus egyház szertartása szerint.

Haumann Péter

Haumann Péter színmûvész a Psota Irén Alapítvány első díjátadó gálaestjén a Madách Színházban 2017. március 24-én. Az elismerést Hegyi Barbara színmûvész kapta. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Haumann Pétert a Kulturális és Innovációs Minisztérium, a Magyar Művészeti Akadémia és a Fővárosi Önkormányzat a saját halottjának tekinti. Haumann Péter Kossuth-díjas, kétszeres Jászai Mari-díjas, Érdemes Művész, a nemzet színésze, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, a Magyar Köztársasági Érdemrend középkeresztje a csillaggal kitüntetett színész, a Magyar Művészeti Akadémia rendes tagja, Paloznak község díszpolgára május 28-án, 81 éves korában hunyt el, hosszú betegség után.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top