nlc.hu
Sztárok

Megbukott Hosszú Katinka filmje

Hosszú Katinka filmje nagyot bukott a hazai mozikban

Nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Május elején mutatták be a Hosszú Katinka életéről készült filmet, a kritikánkat itt olvashatod. Bár a premieren sok híresség részt vett, úgy látszik, az embereket nem annyira érdekli a műfajában minden idők legnagyobb állami támogatásával készült dokumentumfilm – írja a Népszava.

Hosszú Katinka

Fotó: Birton Szabolcs / Central Médiacsoport / Central

A Katinkát május 12-én mutatták be a nagyközönségnek: 52 magyar moziban játszották, a film nyitóhétvégéjén 10 millió 592 ezer forintos bevételt hozott, összesen 6228 nézőt vonzott be. A lap két másik támogatással készült filmmel hasonlítja össze: a Toxikómával (nyitóhétvége: 15 067 fő; összlátogatottság: 103 793 fő), illetve a Nagykarácsonnyal (nyitóhétvége: 20 118 fő; összlátogatottság: 128 987 fő). 

Az úszófenoménről készült filmet a június 14-én frissített adatok szerint 18 584-an látták. A magyar olimpikon karrierjét bemutató filmre 2020 decemberében az NFI 560 millió forintos állami támogatást szavazott meg. A lap megjegyzi, kilenc év alatt összesen kaptak annyi támogatást a magyar dokumentumfilmek, mint a Katinka.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top