nlc.hu
Sztárok

Kelly McGillis 64 éves

A Top Gun egykori szőke bombázója így alakult át – Kelly McGillis 64 éves

A 64 éves színésznő nem lepődött meg azon, hogy nem kért belőle Hollywood a Top Gun folytatásában.

Kelly McGillis  1957. július 8-én született a kaliforniai Newport Beach-en, édesapja Dr. Donald Manson McGillis orvos, édesanyja Virginia Joan háztartásbeli. Családja német, ír, skót, walesi és angol felmenőkkel rendelkezik. Los Angelesben nevelkedve már gyermekkorától kezdve érdeklődni kezdett az előadó-művészet iránt.

Huszonhat évesen kapta első filmes mellékszerepét a Reuben, Reuben (1983) című romantikus vígjátékban. 1985-ben hozta meg számára az áttörést A kis szemtanú című bűnügyi dráma. Alakítását Golden Globe- és BAFTA-jelölésekkel jutalmazták. 1986-ban Tom Cruise szerelmi partnereként tűnt fel a Top Gun című akciófilmben, míg A vádlottak (1988) című tárgyalótermi drámában Jodie Foster mellett alakított.

Kelly McGillis akkor és most

Kelly McGillis 1986-ban (Paramount Pictures / Getty Images)

Az 1990-es években McGillis B-filmekben, illetve tévéfilmekben volt látható, a 2000-es években emlékezetesebb szerepe volt a Showtime L című LMBT-sorozatának ötödik évadában. Az évtized végén és a 2010-es évek elején a Vámpírok földje (2010) és A fogadósok című horrorfilmekben színészkedett.

„Nem a filmes karrierem lett az elsődleges prioritás az életemben. Sosem hoztam meg a döntést arról, hogy ne folytassam, de voltak dolgok, amik jóval fontosabbak voltak. Szeretek színészkedni, szeretem a munkám, imádok a kamera előtt lenni, de nem is tudom. A kapcsolataim, a családom, az emberek, akiket szeretek, sokkal fontosabbak nekem, mint a hírnév” – mondta korábban a People magazinnak.

A Top Gun folytatásába Tom Cruise-zal és Val Kilmerrel ellentétben McGillis nem tért vissza, az is elárulta, miért:

„Öreg vagyok és kövér, ez tény. A koromnak megfelelően, 62 évesnek nézek ki, de hát nem erről szól a film. De tudjátok, jól érzem magam a bőrömben még ennyi idősen, ráncokkal is, és más jellemvonásaimat értékesebbnek tartom ennél” – nyilatkozta az Entertainment Tonightnak.

Kelly McGillis akkor és most

A színésznő 2014-ben (Fotó: Getty Images/Frederick M. Brown)

1982-ben, még egyetemistaként nemi erőszak áldozata lett: New York-i lakásában két férfi megerőszakolta. Elmondása szerint a trauma elől az alkoholizmusba menekült, pánikbeteg lett és öngyilkossági gondolatok is gyötörték.

Kétszer házasodott: első férje Boyd Black, második férje Fred Tillman volt. Tillmantól két lánya született, Kelsey és Sonora. 2009-ben a SheWired magazin interjújában McGillis nyilvánosságra hozta, hogy leszbikus. A 2010-es évek elején egy Melanie Leis nevű nővel élt bejegyzett élettársi kapcsolatban.

(Nyitókép: Getty Images/Michael Ochs Archives)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top