nlc.hu
Sztárok
Megfestették Vilmos herceget és Katalin hercegnét

Bemutatták az első hivatalos festményt Vilmos hercegről és Katalin hercegnéről

A művész lazának és megközelíthetőnek akarta ábrázolni Vilmos herceget és Katalin hercegnét a róluk készült első hivatalos festményen.

Először festettek hivatalos portrét, melyen Vilmos cambridge-i herceg és felesége, Katalin cambridge-i hercegnő együtt szerepel – írta a BBC hírportálja.

Vilmos Herceg és Katalin hercegné

Vilmos herceg és Katalin hercegné (Fotó: Getty Images)

A képet, melyet Jamie Coreth neves brit portréfestő alkotott, a Cambridge-i Egyetem Fitzwilliam Múzeumában állították ki. A művet tavaly rendelte meg a Cambridgdeshire-i Királyi Portréalap (Cambridgeshire Royal Portrait Fund), ajándékképpen a megye lakosainak.

Ez volt életem legkülönlegesebb privilégiuma” – mondta Coreth. A hercegi pár a múzeumban tett látogatásukon találkozott a festővel, a művet a kiállítás első napján tekintették meg. A művész Cambridge városa előtt tisztelgett azzal, hogy a pár hátterének a város sok történelmi épületének színét, valamint a több épületet díszítő hatszögletű motívumot használta. Coreth hozzátette, a portrén  „lazának és megközelíthetőnek, de elegánsnak és méltóságteljesnek” akarta megfesteni a párt.

Mivel ez az első portré, amely együtt, Cambridge hercegeként és hercegnőjeként ábrázolja őket, azt akartam, hogy a kép a közéleti szerepük és a magánéletük közti egyensúly érzetét keltse” – magyarázta. Vilmos herceg hivatalos portréját 2014-ben festette Dan Llywelyn Hall, a legfiatalabb művész, aki a királynőről portrét készíthetett.

(MTI)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top