nlc.hu
Sztárok

Dobó Kata újra A miniszter félrelép-ruhában

Dobó Kata belebújt a 25 évvel ezelőtti ikonikus ruhájába, még ma is csodásan áll rajta

Hotel Astoriás fotózással spékelte meg az időutazást a színésznő.

Huszonöt évvel ezelőtt mutatták be A miniszter félrelép című nagy sikerű magyar filmet. Dobó Kata ebből az apropóból hosszú posztban emlékezett vissza a közösségi oldalán arról, milyen óriási változást hozott az életébe a filmszerep, illetve hogyan alakult azóta az élete.

Dobó Kata akkor:

25 éve nyáron megfordult körülöttem a világ! (…) Leforgattam életem első mozifilmjét, a Miniszter Félrelép-et! Két nappal korábban, hogy megtudtam enyém a szerep, felvettek a Színművészetire! (…) Gyakorlatilag egyik napról a másikra ismert meg egy egész ország. Ezzel egyidőben megkedveltek, pálcát törtek, irigyeltek, ki nem állhattak… (…) Mindez azóta sem változott. Csak megtanultam elfogadni, együtt élni vele. (…) De ami ennél is sokkal fontosabb, hogy egy olyan hivatást adott az élet, aminek minden pillanatát imádom” – olvasható többek között a bejegyzésében.

… és most:

A 48 éves színésznő, rendező a jeles évfordulót egy fotósorozattal is emlékezetessé tette: újra felvette a filmben viselt, zöld miniruháját és egy fotózás erejéig ellátogatott a Hotel Astoriába, felidézve a 25 évvel ezelőtti pillanatokat.

A miniszter félrelép című film amúgy 660 ezer nézőjével máig a rendszerváltás utáni magyar filmgyártás legnagyobb sikere.

Dobó Kata

Dobó Katából sztárt csinált A miniszter félrelép című film – Forrás: TV2 / Mokka – videó

2018-ban felmerült, hogy folytatást kaphat a film, mivel a forgatókönyv írására támogatást kapott A Miniszter 2. című film. A forgatókönyvet állítólag Búss Gábor Olivér írja, aki korábban az Üvegtigris-trilógiát és a Kútfejeket is írta. 

Olvass még Dobó Katáról az nlc-n!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top