nlc.hu
Sztárok

Elkapták a szépségkirálynőt, aki ellopott 650 millió forintnyi bort

Elkapták a szépségkirálynőt, aki ellopott 650 millió forintnyi bort

Október óta tartott a hajsza, de a borokat még mindig nem találják.

Az Interpol a horvát–montenegrói határnál kapta el azt a 29 éves mexikói szépségkirálynőt, aki egy 47 éves holland–román férfival 1,65 millió euró, azaz kb. 650 millió forint értékű bort lopott el Spanyolországban egy Michelin-csillagos étterem borospincéjéből még kilenc hónappal ezelőtt, tavaly októberben írja a Telex.

A Cáceres városában található az El Atrio luxushotel éttermének egyébként legendás a borválasztéka, a borlap 185 oldalas, és bőven szerepelnek rajta több ezer eurós palackok is.

Borospince

Fotó: Pixabay

A rendőrök feltételezése szerint a kifinomult ízléssel rendelkező páros kivárhatta, míg bezár a konyha, majd a nő leadott egy rendelést a szobaszerviznek, hogy  elterelje a pincérek figyelmét, társa pedig belopózott a hotel éttermének borospincéjébe, amihez kulcsot egy korábbi látogatásuk alkalmával lophatták el, hogy le tudják másolni.

A férfi három hátizsákot pakolt meg értékes borritkaságokkal, összesen 45 palackot, törölközőkkel gondosan körbetekerve őket, nehogy megsérüljenek. Köztük volt egy szinte műemléknek számító, 1806-os évjáratú bordeaux-i Chateau d’Yquem is, ebből 350 ezer euró egyetlen üveg. Természetesen ezután nem maradtak sokáig a hotelben, a lopást csak később fedezte fel a hotel biztonsági személyzete.

A hatóságok munkáját nehezítette, hogy a kamerafelvételek sem segítettek azonosítani a tetteseket, akik hamis svájci útleveleket használtak, és nem hagytak maguk után sem ujjlenyomatot, sem értékelhető DNS-nyomot. A nyomozás egyébként tovább folytatódik, mert a tolvajokat ugyan elkapták, a borok ugyanis továbbra sincsenek meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top