nlc.hu
Sztárok

Alkoholizmus miatt veszítette el lányát a Neoton Família basszusgitárosa, Baracs János

Szörnyű tragédia érte a Neoton Família basszusgitárosát, Baracs Jánost

A zenész lánya alkoholmérgezés következtében hunyt el.

Tavaly decemberben veszítette el lányát Baracs János, ő volt az, aki rátalált gyermeke élettelen testére a lakásában. „Este beszéltünk, lelkesen mesélt arról, hogy reggel lesz egy állásinterjúja, nagyon érdekelte ez a munka. Azzal tette le a telefont, hogy «nagyon szeretlek, apuci». Másnap aztán, amikor már dél körül sem tudtunk róla, megnéztem a családi telefonos alkalmazásban, hogy merre jár. Otthon volt. A párom azt mondta, rossz érzése van, menjünk át hozzá”nyilatkozott a Blikknek a tragikus napról. 

Baracs János és Csepregi Éva

Baracs János (Öcsi) basszusgitáros, énekes, a Neoton Família együttes egykori tagja és Csepregi Éva énekes, a Neoton, Neoton Família együttesek egykori tagja az MTVA Kunigunda utcai gyártóbázisának 3-as stúdiójában. (Fotó: MTVA/Zih Zsolt)

A 38 éves Vica halálát alkoholfüggősége okozta, mint kiderült, halálakor 5,414 ezreléknyi alkohol volt a vérében, ez pedig már az élettel összeegyeztethetetlen mennyiség a szakirodalom szerint. Baracs János elmondta, hiába voltak intő jelek, csak ezután döbbentek rá, hogy milyen nagy volt a baj. Arról is beszélt, lehet, hogy hibát követett el azzal, hogy ennyire segítette, pátyolgatta a lányát, hogy könnyebbé tegye a mindennapjait. „Természetes, hogy egy szülő mindent megtesz a gyerekéért, de be kell látni, hogy a túl sok segítséggel leneveljük az életről őket. Ha nem kell neki mindent megtennie azért, hogy előrébb jusson, hanem mindent megkap, mi marad? A buli.”

Azzal pedig, hogy nyilvánosan beszélt az őt ért szörnyű veszteségről, nem azt szeretné elérni, hogy részvétet érezzenek iránta mások, hanem reméli, hogy segíteni tud azoknak a fiataloknak, akik az alkohol rabjai.  „A lányom halálánál értelmetlenebb dolog nincs a földön, és soha nem is leszek túl rajta, csak megszokni lehet, hogy ezzel a fájdalommal éljünk együtt. Azért beszélek róla mégis, mert ha egy fiatal észbe kap, ha egy levelet is kapok valakitől, aki azt írja, hogy emiatt hagyta abba az ivást, máris értelme lesz, hogy elmondtam a történetét.”

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top