nlc.hu
Sztárok

Demcsák Zsuzsa és Tilla tanítja olvasni a 47 éves Gáspár Zsoltit

Demcsák Zsuzsa és Tilla tanítja olvasni a 47 éves Gáspár Zsoltit

Gáspár Zsolti diszlexiával küszködik, a Farm VIP-ben Demcsák Zsuzsával dolgozott együtt, és felvételek előtt gyakorolták az olvasást.

Meglepő titkot árult el a Blikknek Gáspár Zsolt: a TV2 Város vs Vidék című produkciójának egyik műsorvezetője gyerekkora óta küzd olvasási problémával, amelyet Demcsák Zsuzsa és Till Attila segít leküzdeni neki.

„Óvodás koromban már problémáim voltak a színekkel, kevertem őket. Később az iskolában is meggyűlt a bajom az olvasással, szövegértéssel, de akkoriban még nem volt divat rögtön szakemberhez szaladgálni ilyen gondokkal. Logopédushoz kellett járnom, mert a beszédemmel is gondok voltak… Húszévesen mentem el egy orvoshoz, aki megállapította nálam a diszlexiát. Sajnos, akkor nem mentem igazán utána a problémának, és annyiban hagytam. Úgy voltam vele, a tanyán remekül szót értek én a birkákkal és a tehenekkel anélkül is, hogy tökéletesen menne az olvasás” – mondta Zsolti.

Gáspár Zsolti féltve őrzött titka

Fotó: Birton Szabolcs/solwee

„Elmondtam, nekem bizony problémám van az olvasással, ők pedig azonnal felajánlották a segítségüket, amiért nem győzök eléggé hálás lenni. Demcsák Zsuzsa és Tilla tanított meg olvasni.

A felvételek előtt egy órával már ők is megérkeztek, kijelöltek nekem egy külön kis szobát, ahol egy órán keresztül gyakoroltuk a szövegeket, amik le voltak nekem írva. Sőt, felajánlották, hogy a későb­biekben, amikor idejük engedi, még több órát, foglalkozást tartanak majd nekem” – mesélte Zsolti.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top