nlc.hu
Sztárok

Demjén Ferenc nem fog visszavonulni

Demjén Ferenc: „Amíg állok, addig zenélni fogok”

Idén ünnepli 30. születésnapját az Állatkerti Alapítvány, amelyet hatalmas retró partival ünnepeltek a Fővárosi Állat- és Növénykertben.

Nincs buli Demjén Ferenc nélkül, aki ráadásul régi patrónusa az állatkerti állatoknak. Korábban két sziamang támogatója volt, majd Buana és Bulan, két cebu szigeti disznó örökbefogadója lett.

Demjén Ferenc

Demjén Ferenc (Fotó: Állatkerti Alapítvány)

„Két sziamangunk volt évtizedeken keresztül, de kiöregedtek és sajnos elhunytak. Ezt követően megkerestek, hogy van itt egy új, Fülöp-szigeteki, pontosabban, Cebu szigetéről származó disznó, és eléggé különleges, ugyanis a Fővárosi Állatkertben egy ilyen fajta van. Szeretem az állatokat, így örömmel fogadtam örökbe Buanát és Bulant” – mesélte az nlc-nek a művész, akinek az állatszeretete nem csak az örökbefogadásban mutatkozik meg, ugyanis vidéki otthona is tele van kisebb-nagyobb kedvencekkel. „Van négy lovunk, három szamarunk, két kutyánk, két macskánk. No meg rókáink” – viccelődött a Kossuth-díjas énekes.

Demjén Ferenc három évvel ezelőtt agyérgörcsöt kapott, ami után hosszú ideig tartott a felépülése, de visszatért a színpadra és azóta is ezreket mozgat meg egy-egy koncertjén. A tempóból valamelyest visszavett, de esze ágában sincs visszavonulni.

„Vidéken élek egy gyönyörű helyen, mintha egy nyaraló lenne, ahol mindenem megvan ahhoz, hogy jól érezzem magam. Nagyjából heti egy fellépésem van, ami sokkal kevesebb, mint amennyi régen volt. Azért annak idején sokkal nagyobb volt a tempó, most viszont rengeteg idő jut a pihenésre” – mondta a 75 éves zenész, majd hozzátette, nincs hozzászokva a sok pihenéshez, és nem is tervezi, hogy csak erről fog szólni az élete.

„Ötven éven keresztül naponta koncerteztünk. Most persze könnyebb, viszont leállásról szó sincs. Amíg állok, addig zenélni fogok, hiszen vár a közönség.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top