Izgalmas és sokszor megdöbbentő kreációk, színes karakterek, a három séf egymással is vívott csatája, nagy visszatérők, és az örök kérdés, ki lesz, aki a több száz jelentkező közül idén elnyeri a Séfek Séfe címet!
A széria elején a válogatók alatt most is futószalagon érkeznek majd Vomberg Frigyeshez, Krausz Gáborhoz és Wolf Andráshoz az ételek, amelyekről fogalmuk sincs, ki készítette. Kizárólag a kapott tányér alapján döntik el, kit juttatnak tovább a versenyben. Majd a 3 napos tréningen, izzasztó feladatokkal újabb kihívások elé állítva a versenyzőket kiválasztják 6 fős csapataikat, hogy aztán a legjobb 18-ból csak egy maradhasson. A tréning napjai az idei évadban különösen nagy feszültségben telnek, a versenyzők olyan káoszt csinálnak a konyhában, amilyen rendetlenséget a 3 séf az elmúlt szériákban még egyszer sem látott.
De ezt követően, a csapatok kialakulása után is akadnak izgalmak bőven. A versenyzők között sokszor tapintható a feszültség, az intrikus megjegyzések hallatán még a séfeknek is eláll a szava. De akad ellenpélda is, olyan érzelmi szál szövődik két induló között, ami egyedülálló az eddig szériákkal összehasonlítva.
A verseny utolsó megmérettetésén, a döntőben most is kétórás feszített munka vár a legjobbakra, hogy bizonyítsanak. A versenyzők 3 fogásos menüjüket korábbi csapattársaik segítségével készítik majd el, séfjeik pedig ekkor már csak szurkolhatnak tanítványaiknak. A Séfek Séfe fődíjáról a hazai gasztronómiai elit meghatározó alakjai döntenek, olyan szakemberek, akiknek a véleménye irányadó a minőségi vendéglátásban. Az este végén pedig kiderül, hogy ki lesz a Séfek Séfe, ki viheti haza a tízmillió forintos fődíjat és a 2 hetes franciaországi szakmai továbbképzést, a világ egyik leghíresebb séfiskolájában.
A 4. évad újítása az úgynevezett aranykés, amelyről egyelőre csak annyit, hogy birtokában a séfek egy különleges lehetőséget adhatnak 1-1 általuk kiválasztott versenyzőnek, aki ennek köszönhetően talán élete egyik legnagyobb lehetőséget kapja a műsortól.