nlc.hu
Sztárok
Sztárok, akik nem szeretnének gyereket

5 sztár, aki nem csinál titkot abból, hogy nem szeretne gyereket

Jennifer Aniston, Oprah, Leonardo Di Caprio és még számos sztár vállalja nyíltan, miért nem szeretnének gyereket. Mutatunk öt olyan A-listás celebet, akik nem rejtik véka alá, hogy gyerek nélkül is teljesnek érzik az életüket.

Rengeteg ok van arra, hogy miért ne vállaljunk gyereket, mint ahogy arra is, hogy ki miért szeretne családot. A sztárok közül is sokan vannak úgy, hogy gyermek nélkül képzelik el a jövőjüket: Jennifer Aniston és Oprah Winfrey  például büszkén vállalják, hogy miért döntöttek így, és ezzel sokat segítenek  a gyermektelenség stigmájának eltüntetésében. 

Candace Bushnell

Candace Bushnell

 Fotó: Jamie McCarthy/Getty Images

Candace Bushnell, a Szex és New York írója egy korábbi interjúban azt mondta, hogy írói karrierje olyan, mint a gyermeke. „Vannak nők, akik ezt csinálják. Másrészt viszont rengeteg olyan írónő van, aki soha nem házasodik meg, és nem vállal gyereket. Én házas vagyok, de csak 43 éves koromban mentem férjhez. Már fiatalon tudtam, hogy ha választanom kellett volna a házasság és az írói pálya között, akkor az írói pályát választottam volna. Azt hiszem, ez egy olyan karrier, ahol a karriert kell előtérbe helyezni. Nekem nincsenek gyerekeim, de – és szerencsére nem mindenki ilyen – azt hiszem, ha megvan ez a szenvedélyed, akkor bizonyos értelemben a karriered a gyermeked.”

John Cena

Fotó: (Denis Poroy/Getty Images)

Fotó: Denis Poroy/Getty Images

 „Munka, hogy a lehető legjobb társ és férj legyek a szerető feleségemnek, [Shay Shariatzadehnek]. Nehéz fenntartani a kapcsolatot azokkal az emberekkel az életemben, akiket szeretek. És az is nehéz, hogy becsületes munkát végezzek. Szenvedélyesnek kell lenned a szülői munka iránt. Kell, hogy legyen energiád hozzá. (…) – mondta John Cena, aki úgy véli, hogyha valaki a karrierjét ekkora erőbedobással végzi, mint ő, akkor nincs idő a „minőségi” gyermeknevelésre.

Jennifer Aniston

LOS ANGELES, CALIFORNIA - JANUARY 19: Jennifer Aniston attends the 26th Annual Screen Actors Guild Awards at The Shrine Auditorium on January 19, 2020 in Los Angeles, California. (Photo by Rich Fury/Getty Images)

Fotó: Rich Fury/Getty Images

Jennifer Anistonnal kapcsolatban a közvélemény sokáig nem akarta elfogadni, hogy egyszerűen nem akar gyereket. Volt már szó arról számtalanszor, hogy terhes, aztán mindig kiderült, hogy valójában nem. Arról is született cikk, hogy biztos nem lehet gyermeke, csak nem akarja bevallani. „Nekem nincs egyfajta ellenőrző listám, amin vannak olyan dolgok, amiket meg kell tennem, és ha ezeket nem pipálom ki, akkor a feminizmusom, a női mivoltom, az értékem vagy a női értékem valamelyik részét nem sikerült teljesítenem” – mondta Jennifer Aniston 2014-ben a Today show-ban, de már többször kommunikált arról, hogy jól elvan ő gyerek nélkül. 2014-ben is kifakadt, amikor állandóan arról kérdezgették, nem szeretne-e gyereket: „Nem szeretem, amikor az emberek nyomást gyakorolnak ránk, nőkre, hogy csak akkor számítunk igazi nőnek, ha szülünk. Nem gondolom, hogy ez igazságos lenne. Lehet, hogy nem jött ki egy gyerek sem a hüvelyemből, de ettől még viselkedhetek anyaként, például a barátaimmal, a barátaim gyerekeivel vagy a kutyáimmal. Folyamatosan azt hallgatom, hogy mennyire karrierista vagyok, csak magamra gondolok, hogy mennyire önző dolog, hogy nem akarok anya lenni.” 

Oprah Winfrey

THE 72ND EMMY® AWARDS - Hosted by Jimmy Kimmel, the "72nd Emmy® Awards" will broadcast SUNDAY, SEPT. 20 (8:00 p.m. EDT/6:00 p.m. MDT/5:00 p.m. PDT), on ABC. (ABC via Getty Images)OPRAH WINFREY

Fotó: ABC via Getty Images

„Ha lennének gyerekeim, utálnának engem” – mondta Oprah Winfrey 2013-ban a The Hollywood Reporter című lapnak. Az ikonikus műsorvezető szerint valószínűleg szenvedtek volna mellette a meg nem született gyermekei, és egy  Oprah-showban végezték volna, ahol róla panaszkodnának. Oprah egyébként 1986 óta együtt van Stedman Graham pedagógussal, akivel eldöntötték, hogy gyermek nélkül képzelik el a jövőjüket. 

Jared Leto

MADRID, SPAIN - MARCH 23: Actor Jared Leto attends the 'Morbius' premiere at Callao cinemas on March 23, 2022 in Madrid, Spain. (Photo by David Benito/WireImage)

 Fotó: David Benito/WireImage

Jared Leto még 2017-ben tisztázta az ES Magazinenak, hogy jelenleg nem a szülői lét a prioritása. „Szerintem nagyon fontos, hogy jelen legyél, ha vannak gyerekeid. Nekem most rengeteg… dologgal kell foglalkoznom”.

Zoë Kravitz

(Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images)

Fotó: Pascal Le Segretain/Getty Images

A színésznő az Elle 2022-es márciusi címlapsztorijában kifejtette, hogy „még csak nem is gondolt” a petesejtjeinek lefagyasztására, amikor nőgyógyásza felajánlotta az eljárást.  Szerinte még rengeteg meglepetés, kaland vár rá az életben, és a színésznő úgy véli, hogy a gyermekvállalás nem egy olyan képzeletbeli célvonal, amit minden nőnek el kell érni.

(Via és via)

Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top