nlc.hu
Sztárok

Így lett sikeres Zendaya, az Eufória sztárja

Így lett sikeres a ma szülinapos Zendaya, az Eufória sztárja

Ma 26 éves Zendaya, akinek az Eufória című sorozat hozta el az igazi népszerűséget. De ki ez a fiatal lány, és hogyan lett ennyire sikeres?

A tinikről szóló Eufória című HBO sorozat óriási sikerként tarolt az egész világon, a szériáról az nlc-n is olvashattatok párszor. Ez a sorozat robbantotta be úgy igazán a fiatal és nagyon tehetséges Zendaya népszerűségét, és úgy néz ki, a karrierjét is. A 26 éves lány már többször bebizonyította, hogy sok mindenhez ért, hiszen több mint egy évtizede aktív az iparágban, anno (mint sok A-listás színész), a Disney-gépezetben kezdte el a karrierjét.

Zendaya Maree Stoermer Coleman néven született egy viszonylag nagy családba, hiszen összesen öt  testvére van, fiúk és lányok vegyesen. Mivel az édesanyja a California Shakespeare Theater-ben dolgozott, maga Zendaya is sok időt töltött ott, sőt, a színház ifjúsági programjában tanult, valamint néhány produkcióban is fellépett. A Shake It Up című tinis sitcomban kezdte pályafutását 2010-ben, ahol régi barátnőjével, Bella Thorne-nal játszott együtt. Fiatalon, 14 évesen kezdte a fellépéseket, egészen addig, amíg 2013-ban le nem zárult a harmadik és egyben az utolsó évad.

Bella Thorne és Zendaya

Bella Thorne és Zendaya Coleman Jonathan (Fotó: Leibson/FilmMagic)

A sorozat utat nyitott Zendaya zenei karrierjének is, hiszen a Shake It Up több soundtracket és kislemezt is kiadott. De a sztár Disney-útja ezzel még nem ért véget: 2014-ben producerként és főszereplőként is részt vett a K.C. Undercover című sorozatban, amely három évadon keresztül futott, amíg Zendaya 21 éves nem lett.

A Disney Channel-es napjai után egyre érettebb szerepeket vállalt, ahogy a világ is kezdett komolyabb színésznőként tekinteni rá. Az HBO drámájában, az Eufóriában való szereplése új magasságokba repítette, és szélesebb közönséggel ismertette meg tehetségét. Ő alakította a főszereplő Rue-t, a 17 éves, drogfüggőséggel küzdő lányt, aki egyben a sorozat narrátora is.

A megasiker második évada három év várakozás után 2022 februárjában érkezett meg, a sorozat pedig megduplázta nézettségét a debütálása óta. Zendaya egyébként azért vállalta el az Eufória című sorozat főszerepét, mert hiába nem szeret forgatókönyvet olvasni, ezt nem tudta letenni. Remélte, hogy a nézőkből szélsőséges érzelmeket vált ki a sorozat, de a lelki felkészülést erre a szerepre igazán nehéznek tartotta. Bevallása szerint, a minden eddiginél nagyobb népszerűséget viszonylag jól viseli: nem esik nehezére megbirkózni a közösségi média posztjai miatt őt érő negatív kommentekkel, mert a barátai pozitív hozzászólásaira koncentrál, ugyanakkor igyekszik nem elítélni az őt támadókat, mivel sosem lehet tudni, kinek éppen mi zajlik az életében. 

A filmvásznon is láthattuk már, és a divatipar is imádja

A 25 éves lány 2017-ben szerepelt először nagyjátékfilmben, amikor belépett a Marvel mozis univerzumba Michelle szerepével a Pókember: Hazatérés című filmben. Zendaya a franchise forgatásán ismerkedett meg barátjával és főszereplőtársával, Tom Hollanddal, aki azóta két további Pókember-filmben is szerepelt.

A sztár nemcsak szuperhősös filmekben szerepelt, hanem a sci-fi és a dráma világában is megfordult. 2017-ben Zac Efron oldalán játszott A legnagyobb showman című kasszasikerben, és feltűnt a 2021-es Dűne című sci-fi eposzban is.

Zendaya

Zendaya a Dűne premierjén, 2021-ben (Fotó: Samir Hussein/WireImage)

„A másik dolog, ami úgy érzem, hogy segített megteremteni egy saját utat , a Disney Channelen kívül, az a divat” – mondta 2020-ban a fiatal tehetség egy panelbeszélgetésen. Tény, hogy Zendayának kiváló a stílusa és a divattervezők is odavannak érte, nem olyan rég szerepelt a Vogue Italia címlapján is, a vele készült interjúban pedig azt is igazolta, hogy a gondolkodása is rendben van:

„Mindig is szerettem a ruhákat, és ezek sok szempontból a kifejezés eszközei voltak. A divat rengeteget tanított nekem magamról, és arról, hogyan legyek sokkal bátrabb, sokféle módon. Az életem más területein is segített nekem, legyen szó akár az üzletről, vagy arról, hogy színésznőként legyek bátrabb, és ne foglalkozzak annyira mások véleményével azzal kapcsolatban, hogyan nézek ki, vagy mit viselek – mondta, majd hozzátette: – Hihetetlenül hálás vagyok, mert a múltbeli nők nélkül, különösen az ikonikus fekete nők nélkül, nem tudnék létezni ebben a térben.

Szóval minden egyes új teljesítménnyel, minden egyes új dologgal, amit megtanulok, remélem, hogy részese lehetek annak, hogy ezt továbbadjam, és remélhetőleg az utánam következőknek könnyebb lesz.

A szenvedély, amellyel a munkájáról beszél, nem korlátozódik a dolgok csillogó oldalára: „Néha kicsit butának érzem magam színészként. Mert ez olyan, mintha a megélhetésemért színészkednék, ami nevetségesnek tűnhet, de aztán eszembe jutnak a történetek, amiket mesélek és a mögöttük lévő okok. Különösen az utóbbi időben az Eufóriával kapcsolatban, nagyon sokan kerestek meg, és osztották meg velem a tapasztalataikat, hogy hogyan kapcsolódtak hozzá, a veszteség, a függőség, a gyász vagy a mentális betegség és az ezzel való küzdelmük tekintetében. Az emberek megtalálják a kapcsolódási pontokat ezekhez a karakterekhez, és én hihetetlenül szerencsésnek érzem magam, hogy megtestesíthetem őket. Nagyon kötődöm hozzájuk, képesek voltak meggyógyulni, fejlődni, tanulni és megjavítani a saját múltjuk egy részét, és ez számomra felbecsülhetetlen érték. Ez ad nekem célt” – magyarázta a színésznő, aki nem olyan rég Budapesten járt egy fogatáson, és többen látták a barátjával teljesen hétköznapi módon andalogni.

Zendaya és Tom Holland

Zendaya and Tom Holland a Pókember premierjén, 2021-ben (Fotó: David M. Benett/Dave Benett/WireImage)

Mint arról beszámoltunk, a Dűne 2. részének forgatása miatt világsztárok árasztották el Budapestet. A napokban többek között Zendaya is megérkezett hozzánk, több rajongónak sikerült szelfizni is a fiatal színésznővel. Párja, a Pókember-filmek sztárja, Tom Holland pedig Budapestre repült, hogy meglátogassa. Budapest utcáin többször látták a szerelmeseket romantikázni.

(Via és via)

Kiemelt kép: Getty Images

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top