nlc.hu
Sztárok

Kovács P. József akkor és most

Így néz most ki a legendás tévébemondó, Kovács P. József – hosszú idő után újra kamera elé állt

Nyugdíjba vonulása óta visszavonultan él az egykori tévés, aki anno szinte családtagnak számított több millió tévénéző otthonában.

Felesége halála óta visszavonultan él tihanyi házában és már nem vágyik az egész életét jellemző rivaldafényre Kovács P. József. A magyar televíziózás egyik legnagyobb legendája, az ország egyik legismertebb hangja hosszú évtizedek hallgatása után adott interjút a Tények Plusznak.

Kovács P. József egykor….

Kovács P. József

Kovács P. József 1992-ben – Forrás: YouTube / MTV1

… és ma

Kovács P. József

Kovács P. József a saját éttermében – Forrás: TV2 / Tények Plusz – videó

A televíziózás hőskorában került a képernyőre, ahonnan aztán 40 éven keresztül jelent meg több millió tévénéző otthonában. Szinte már családtagnak számított, akitől az emberek első kézből értesültek a jó és olykor a rossz hírekről is.

„A nyugdíjam óta valóban visszavonultan élek. (…) Tihany is egy olyan csodálatos pontja a világnak, de persze Magyarországnak leginkább, ahol érdemes létezni, mert ott a víz, és a víz egy éltető erő az ember számára” – mesélte.

Egy statisztika szerint nagyon kevés ember mondhatja el, hogy élő adásban 40 évet lenyomjon a kamerák előtt, mert azért a stresszt nem lehet kikapcsolni ebből a műfajból. Én túléltem, de sajnos nagyon sokan nem tudták túlélni” – mondta el a 81 éves Kovács P. József, aki négyszeres nagypapa.

Még javában a tévénél dolgozott, amikor iparművész feleségével 2 akivel 40 évig voltak boldog házasok – belekóstoltak a vendéglátásba és éttermet nyitottak. Az üzleti résszel az asszony foglalkozott, de a bemondó is kivette a részét a mindennapi munkából. Amikor két közös gyermekük felnőtt, csatlakoztak hozzájuk, és a mai napig aktívan részt vesznek az étterem vezetésében: Kristóf ügyvezetőként, míg lányuk, Réka üzleti menedzserként gondoskodik a hely sikeréről.

A legendás bemondó 2020 karácsonyán vesztette el feleségét, halála óta visszavonultan él a tihanyi házában, és csak ritkán utazik a fővárosba. Jobban szereti a nyugalmat, a csendet, mint a nyüzsgő fővárost. „Egy kiskutyám van, egy pulikutya, azzal élek együtt. Azzal sétálok napi két órát, az a penzumom, és azt hiszem, hogy ez a séta tart mindkettőnket életben” – mesélte Kovács P. József.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top