nlc.hu
Sztárok

Korda György az ország megosztottságáról

Korda György: „Szeretném még megélni a színpadon, hogy értsünk már valamiben egyet”

Korda György nem szokott politizálni, de most elmondta a véleményét az országban tapasztalható megosztottságról.

„Hogy miért, hogyan, miért van ez a kettészakadás, azt nem tudom, mert soha nem ártottam bele magam politikai kérdésekbe. De az biztos, hogy a politika csinálta ezt” – mondta Korda György az országban tapasztalható megosztottságról Veiszer Alinda műsorában, amelyet előfizetéssel itt lehet megnézni, és a Telex szemlézte.

A 83 éves énekes úgy érzi, összekötő szerepe van a társadalomban.

Rájöttem, hogy van egy szerepem a társadalomban. Ez a híd. Amelyik a dalaival, a megnyilvánulásával próbálja összekötni a társadalmat. Nem teszek különbséget, hogy a közönség jobboldali vagy baloldali, vagy akármilyen oldali. Eljutott az agyamig, hogy ezektől az emberektől kapom az életemet. Hát milyen jogon tennék különbséget? Szeretném még megélni a színpadon, hogy értsünk már valamiben egyet. Addig nem szabad abbahagynom

– fogalmazott Korda György.

Korda György a Csináljuk a fesztivált! címû showmûsor sajtótájékoztatóján Budapesten, az MTVA 1-es stúdiójában 2022. március 1-jén

Korda György a Csináljuk a fesztivált! című showműsor sajtótájékoztatóján az MTVA 1-es stúdiójában 2022. március 1-jén (Fotó: MTI/Balogh Zoltán)

Az általa adott rengeteg koncert és hihetetlen munkabírása is szóba került, hiszen feleségével, Balázs Klárival hiába szeretnének, nem tudnak visszavenni a tempóból. Jelenleg Korda György pénteken, szombaton és vasárnap jár fellépni, naponta egy-három koncertet ad, és ezer kilométert vezet. Ez sem kevés, régebben viszont olyan is előfordult, mesélte, hogy a rendszerváltás előtt egy vadászati kiállításon napi öt koncertet adott, amire rászerveztek még naponta ötöt. Ez 30 nap alatt több száz koncert. Igaz, akkor négy dalnál többet nem énekelt koncertenként.

Aztán egy kedves történetet felidézve az volt a téma, hogy évtizedek után mi az, ami még motiválja a pályáján.

„Tudja, mi hajt? A múltkor egy parkettaüzletben voltunk Klárikával, éppen fizetni akarunk, és ott áll egy házaspár, az egyikükön egy hordozóban egy gyerek. Mondja a hölgy, hogy ha a féléves gyerek meghallja a Repteret, akkor mozog keze-lába. Klárival elénekeltük a gyereknek, és tényleg mozgott keze-lába. Egy féléves kislány. Hát van ennél nagyobb hajtóerő?”

– mondta Korda György, aki korábban azt mondta, élete végéig zenélne. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top