nlc.hu
Sztárok

Sok néző hányja el magát az év sikerfilmjét nézve

Az év bombasikere: több mint a költségei 30-szorosát hozta vissza a gyilkos bohócos horror

Lehet, hogy a magyar nézőknek semmit nem mond a Terrifier című mozifilm, de a bohócos horror folytatása épp az egyik legnagyobb sikertörténet az amerikai mozikban.

A Terrifier, azaz magyar keresztségben Bohócrém egy 2016-os, nagyon alacsony költségvetésű, viszont rendkívül brutális és véres slasher horror volt, ami az online tékákban nagy sikert aratott. A rajongók beleszerettek Artba, a játékos gyilkos bohócba, és gyakorlatilag közösségi finanszírozás formájában saját maguk dobták össze a második rész költségvetését, negyedmillió dollárt (azaz bő 100 millió forintot). Ez még magyar viszonylatban is alacsony büdzsé, nemhogy amerikaiban, de a film elkészült, és októberben mozikba került, a hírek pedig hirtelen teli lettek azzal, hogy a mozikban számos néző lett rosszul a brutális gyilokjelenetek láttán, többen egyenesen elhányták magukat.

Art

Art a Terrifier második részében

Art, a gyilkos bohóc második ámokfutása hétről hétre több pénzt hozott a mozikasszáknál, jelenleg ott tartunk, hogy csak az amerikai mozikasszáknál 7,9 millió dollárt hozott, azaz a költségvetése harmincegyszeresét, és még nincs vége. Mindezt ráadásul egy olyan film produkálta, aminek gyakorlatilag nem volt marketingbüdzséje, ráadásul a bevétel nagy részét nem is a mozikból, hanem a DVD- és online eladásoktól várták, vagyis összességében még a fentinél is sokkal több pénz kerül majd a kasszába. Az alkotók a sikeren felbátorodva Oscarra is nevezték a Terrifier 2-t. Bár tudják, hogy semmi esélyük, önmagában az a gondolat is jobb kedvre derítette őket, hogy az Akadémia tagjai közül emiatt jó néhányan megnézik majd a sokkoló filmjüket.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top