Sáfrány Emese kisgyerekes anyukaként nagyon odafigyel arra, hogy mindent megtegyen a kisfia egészségéért, ezért tudatosan megválogatja azt is, hogy hogyan épül fel az étrendje. Elképzelhetetlennek tartja például, hogy olyan ételeket kapjon a kicsi, amelyek hozzáadott cukrot tartalmaznak.
Korábban a közösségi oldalán is megosztotta a követőivel, hogy mellőzi gyermeke étrendjéből ezt a veszélyes összetevőt, most pedig a Blikknek mesélte el részletesebben, miért hozta meg ezt a döntést: „A finomított cukornak nincs haszna, egészségtelen, valamint túlpörgeti a gyereket, én pedig nem szeretném ezzel mérgezni a fiamat. A természetes cukorra, ami az ételekben van, természetesen szüksége van a szervezetnek.”
Kifejtette, hogy leginkább gyümölcsökkel próbálja kiváltani az édességet, de a cukormentes babakekszet sem veti meg. Különleges nevű gyermeke, Nolen ételeibe még édesítőszert sem tesz, inkább olyan fűszerekkel teszi ízletesebbé a menüt, mint a fahéj vagy a vanília. Szerencsésnek érzi magát, amiért a családja is támogatja az elhatározását, így nem esik meg, hogy a háta mögött mégis cukros ételeket adnak a kisfiának.