nlc.hu
Sztárok

Hatalmas lehetőséget szalasztott el Nagy Ervin

Hatalmas lehetőséget szalasztott el annak idején Nagy Ervin, Andy Vajnának nem számított a pénz

Nagy volt köztük a feszültség, amiért a színész visszautasította a filmszerepet.

Andy Vajna volt az 1956-os szabadságharcot feldolgozó Szabadság, szerelem című film vezető producere, aki mindenáron Nagy Ervint szerette volna főszereplőként a moziba. A színész akkoriban a Katona József Színház társulatában volt tag, nagyon sok előadása volt, így a színház nem igazán akarta elengedni, a rossz hírt pedig ő közölte a filmes legendával.

Nagy Ervin

Fotó: RTL

„Karrierem egy nagyon nagy lehetőségéről mondtam le. (…) Vajna nem volt tisztában, vagy lehet, tisztában volt… nem annyira érdekelte, hogy mik a színházi viszonyok. Ha egy színészt kiveszek, akkor nyolc darabban kell beugrani helyette, és akkor megáll egy ház, és éjjel-nappal csuklóznak a kollégáim, merthogy én elmegyek filmszerepet játszani. Az túlzás lett volna egyébként, ő kitalálta, hogy két hónap múlva forgatunk, és akkor engem mindenből vegyenek ki, pénz, emberélet nem számít. Ez nagyon imponált, de az a része, hogy a saját társulatom, ahol szocializálódtam, felnőttem, úszni tanultam, az pedig letérdel három hónapra, csakhogy nekem jó legyen, én ezt nem tartottam korrektnek, és végül is nagy levegővel felálltam ebből a lehetőségből” – árulta el Kadarkai Endre Szavakon túl című műsorában a színész.

Innentől kezdve folyamatos feszültség volt közte és Andy Vajna között, amit sosem tudtak megbeszélni. Állítólag annak sem örült az egykori producer, hogy a Kincsem főszerepét Nagy Ervin kapta, de mivel Herendi Gábor ezt szerette volna, megbarátkozott a gondolattal.

(via)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top