nlc.hu
Sztárok

Kamilla királyné leszámolt egy régi hagyománnnyal

Kamilla királyné úgy döntött, leszámol egy több évszázados hagyománnyal

Az udvarhölgyek helyett segítők lesznek majd mellette.

Az egyszerűség és a modernizáció jegyében Kamilla királyné úgy döntött, hogy a Buckingham-palotában többé nem szolgálnak udvarhölgyek, helyettük inkább hat segítő lesz mellette a mindennapokban. 

Az évszázados hagyományoknak megfelelően az udvarhölgyek egyfajta személyi asszisztensként segítették a királyi család nőtagjainak életét, többek között titkári és tanácsadói feladatokat is elláttak, illetve hivatalos eseményekre és külföldi utakra kísérték el többek között a néhai II. Erzsébet királynőt és húgát, Margit hercegnőt.

Károly király és Kamilla királyné

Fotó: Leon Neal / POOL / AFP)

Nemrég be is jelentették, kik fogják betölteni az új pozíciókat, Sarah Troughton, Jane von Westenholz, Fiona Lansdowne, Katharine Brooke, Carlyn Chisholm és Sarah Keswick lesznek ezentúl a királyné segítői, és jelképes díjat kapnak a költségeik fedezésére, ugyanúgy, mint ahogy az udvarhölgyeknél szokás volt.

II. Erzsébet királynő udvarhölgyeit egyébként az uralkodó halála után nem bocsátották el, a továbbiakban a háztartás körüli teendőkben segédkeznek, és III. Károly király segítségére lesznek a Buckingham-palotában rendezett hivatalos események megszervezésében.

(via Blikk/24.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top