nlc.hu
Sztárok

Az emberek lelkével foglalkozik Pokorny Lia

Mesékkel gyógyítaná az emberek lelkét Pokorny Lia

A színésznőnek köszönhetően gyerekmesék tucatjai elevenednek meg szeretetteljes előadásában. Pokorny Lia szerint a meseolvasást receptre kellene felírni minden felnőttnek, aki valamilyen elakadással küzd az életében.

Rendkívüli élményben lehet része a mesék kedvelőinek, akiket mostantól nemcsak a történetek színes világa ragadhat magával, hanem Pokorny Lia fantasztikus előadása is. A színésznő – örömmel igent mondva hazánk egyik legnagyobb gyerekkönyv-kiadójának felkérésére – hangját és lenyűgöző előadásmódját adta a mesék életre keltéséhez.

„A mese egyszerre híd és egyszerre csap. Híd az emberi érzések között és csap, amelyet, ha megnyitunk, akkor ez a bizonyos új világ egészen más nézőpontból, merőben új értelmezést adhat ugyanannak a dolognak. Ezért is vállaltam, hogy a mesekönyvek hangja leszek – árulta el Pokorny Lia, aki maga is rajong a mesékért. – Nagyon szeretem a meséket, mert ilyenkor én is azt élem meg, hogy egy egészen más dimenzióban vagyok. Sokszor gondolkoztam azon, hogy mi lenne, ha én lennék a hét törpe egyike vagy a már sokszor emlegetett öreg néne, az egyik kiskutya a 101-ből, sőt, a Jégkirálynőt is elképzeltem kedvesnek és lágynak. A váratlan fordulatokkal teli meséket szeretem igazából” – vallotta be a színésznő, aki szerint kortól függetlenül mindenkinek szüksége van a mesék gyógyító erejére.

Pokorny Lia

Fotó: Győrfi-Forgács Beáta

„A felnőtt agyunk annyira elszokott már a meseolvasástól és mesehallgatástól, hogy én személy szerint receptre írnám fel mindazoknak a felnőtteknek a meseolvasást, akiknek van valami olyan elakadása, amelyeket lehet, hogy talán évtizedek óta tolnak magunk előtt megoldatlanul. Hiszem, hogy ugyanúgy kell egy könyvelőnek, egy tanárnak, egy alpinistának vagy egy nagyvállalati igazgatónak a mese, mert attól, hogy a hétköznapi életünkben hétköznapi dolgokat látunk és élünk meg, fontos, hogy ne csak hétköznapi pillanataink legyenek” – emeli ki a színésznő, aki büszke rá, hogy a mesék az ő előadásában csendülnek fel.

„Természetesen, amikor meséket olvasok, akkor kicsit az én gyermekénem is előbújik. Sőt, nemcsak, hogy teret kér, hanem követel magának. Több figyelmet és megértést, meg persze egy kis törődést is. Óhatatlan, hogy abban a pillanatban, amikor az ember mesét olvas vagy hallgat, átlényegül és közben olyan hangulatba, világba kerül, amely feltölti a lelket. Ezért azt javaslom, hogy ne szégyelljük megkérdezni akár még a nagy, kamasz gyermekeinket is, hogy: »Gyerekek, olvashatok ma nektek egy mesét?« Felbecsülhetetlen és varázslatos, amikor együtt ilyenkor a család” – tette hozzá Pokorny Lia, akinek hangosmeséi már elérhetőek a legnagyobb videómegosztón is, míg a keménylapos mesekönyvek Pokorny Lia kedves hangjával megtalálhatóak a nagyobb könyvesboltokban.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top