nlc.hu
Sztárok
Zséda és Leslie Mandoki

„Éppen, hogy be fogok esni a fa alá” – Zséda elárulta, így telnek náluk az ünnepek

Az énekesnő decembere eléggé sűrű lesz.

December 2-án debütált, a Mandoki Soulmates külföldön díjnyertes lemezének, a Magyar Képeknek magyar nyelvű változata. Ezúttal a világsztárok mellett hazai előadók hangja is hallható az albumon, egyetlen női előadóként Zséda is közreműködik a lemezen. Interjúnkban mesél a közös munkáról és régre nyúló ismertségükről Leslie Mandokival. Az énekesnő emellett vadonatúj dalának kulisszatitkait is megosztja velünk, ugyanis hamarosan érkezik az Esik a hó, Zséda friss, ropogós karácsonyi dala, és persze, mesélt a Vígszínházbeli dupla ünnepi koncertjéről is.

Zséda

Zséda (Fotó:Magneoton)

Hogy fognak telni az ünnepek?

Nem titok, hogy imádom a karácsonyt! Talán ezért is vágtam bele ismét egy új karácsonyi dalba. Az Esik a hó december elején érkezik, és nagyon remélem, hogy népszerűségben utoléri a lassan nagykorúvá váló Szürkepatást.  De addig is rengeteg koncert vár még rám az Adventi időszakban, a két ünnep között pedig december 29-én, a Vígszínházban találkozhat velem a közönség egy ünnepi koncert erejéig félúton a karácsony és a szilveszter között egy csipetnyi bulival fűszerezve!

Ami a karácsonyt illeti, valószínűleg éppen, hogy be fogok esni a fa alá, hiszen 23-án este még adventi koncertünk lesz a zenekarommal. Szerencsére, az ajándékötleteket már szeptember óta gyűjtögetem, és időben beszereztem mindent. Nagyon várom azt a három békés napot, amit a családommal töltök majd! Az ünnep kizárólag az övék. Jövünk-megyünk Pápára, Budapestre, sütünk, főzünk, igazi klasszikus karácsony a miénk.  A szegedi halászlevet anyukám csinálja, őrületesen finom én pedig minden évben vállalok egy sütit és egy vacsorát! És persze, lesz bejgli is minden mennyiségben!

A Mandoki Soulmates új kiadványa többek közt Al Di Meolától Ian Andersonon (Jethro Tull) át, John Helliwellig (Supertramp), amiben te is megjelensz közreműködőként több dalban is – egyetlen magyar, női énekesként számos más hazai sztár mellett (Ákos, Caramel, Charlie, Mező Misi, Pápai Joci, a néhai Szakcsi Lakatos Béla és Takáts Tamás). Miként ad ez hozzá az elmúlt évedhez, mit osztanál meg erről?

Nagyon különleges felkérés volt ez számomra, hiszen magyar népdalt korábban soha nem énekeltem énekesnőként. Elsőre csodálkoztam is, hogy Leslie rám gondolt, de boldog vagyok, hogy rám talált ez a feladat, mert egy izgalmas új színnel bővítette a zenei világomat. Leslie-vel régóta nagyon jó kapcsolatban vagyunk.  Dolgoztam együtt 15 évvel ezelőtt egy nagy európai turnén vele, többször is voltam a Starnbergi-tó mellett, a Red Rock csodálatos világában.  Pár hónapos volt akkor a kisfiam, bátor vállalás volt belevágni egy ekkora munkába, de megérte. Kölcsönös a tisztelet azóta is köztünk. Leslie egy ízig-vérig született producer. Ő rajong az alkotótársaiért, hagyja szabadon szárnyalni őket, és mindig elképesztően jó csapatot hoz össze. Amikor felkért Leslie, hogy működjünk együtt, kicsit izgultam, hiszen nagy vállalás Bartók művét ebbe a világba átültetni! Fantasztikus lett a végeredmény, sokat ad az évvégéhez a mondanivalója is!  

Zséda és Leslie Mandoki

Zséda és Leslie Mandoki

Mit szeretsz jobban sütit sütni vagy főételt készíteni?  Van-e bevált recepted?

Nem szoktam túlgondolni a fogásokat, az egyszerűség híve vagyok a konyhában! A főétel elkészítése talán közelebb áll hozzám, mint a sütés. Vannak nagyon jól bevált receptjeim, minden évben el szoktam készíteni például a gesztenyés-szilvás pulykát, aminek hatalmas sikere van!

Hogyan kell elképzelni nálatok a karácsonyfát?

Szeretem a hagyományos, színes, kicsit múltidéző fákat, ahol minden díszhez emlék kötődik. Ilyenkor nálunk előkerülnek a régi díszek, amik a szülői házból jöttek, azok is, amiket ajándékba kaptam, ezek együtt tündökölnek, ízlésesen. Úgy hívnám, hogy egy igazi emlékfa!

Milyen filmeket szeretsz nézni karácsonykor és mit hallgatsz szívesen?

Nagyon szeretem az amerikai big bandes vonalat, és Michael Bublé, Mariah Carrey, Christina Aguilera klasszikus ünnepi dalait! A filmeknél az „Igazából szerelem” mindig meghozza a hangulatot!

A téli sportok közül van-e olyan, ami a szívedhez közel áll?  

Mindig nyitott vagyok egy sétára a téli tájon, és egy kis korcsolyázásra!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top